Potjerao je s razgovora jer je došla s djetetom?!

Nezaposleni s područja Đakova i okolice, njih 12-ak, koji su ovih dana bili pozvani na razgovor za posao prodaje usluga jednog telekomunikacijskog operatera, ostali su zgranuti grubim postupkom predstavnika tvrtke prema mladoj majci koja je na intervju došla s djetetom.

“Zar ćete s djetetom ići i na posao?!”, upitao ju je drsko i nadobudno mladi predstavnik poslodavca. Zbunjena žena odgovorila je da ima još jedno, također mlađe dijete, koje je bolesno i ostalo je s bakom pa je starije povela da rastereti stariju ženu. “Molim vas, samo izađite!”, odgovorio je beskompromisno mladac nezaposlenoj majci, ne davši joj ni šansu za razgovor, piše Novi list.

Žene su žrtve diskriminacije

“Slučaj pokazuje da je briga za djecu danas još uvijek prepuštena isključivo majkama, o čemu svjedoče i dostupni podaci koje sam objavila u svom izvješću o radu za 2011. Hrvatskom saboru, a koji pokazuju poražavajuću činjenicu da su trudnice i žene koje su nedavno rodile žrtve spolne diskriminacije od strane poslodavaca”, kazala je za list pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić ističući da ovaj slučaj reflektira širi društveni kontekst.

O tome je, kaže, govorila na okruglim stolovima vezano uz predstavljanje projekta o razvoju žena u ruralnim sredinama, gdje je naglašavala važnost dostupnosti javnih servisa – jaslica i vrtića, svim zaposlenim ženama kako bi se rasterećene mogle posvetiti poslovnim obvezama i sve zahtjevnijim uvjetima na tržištu rada.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr