ZAPREŠIĆKE ŠKOLE I VRTIĆI DOBIVAJU SENZORE KVALITETE ZRAKA: / Time će se prevenirati i širenje covid-19

Djeca u njima provedu gotovo trećinu dana, a neki i više pa je izuzetno važno da kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima bude kontrolirana i kvalitetna

15.2.2021.
10:16
PIXSELL/Ilustracija, Daniel Kasap
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve zaprešićke osnovne škole i vrtići uskoro će dobiti senzore za praćenje kvalitete unutarnjeg zraka, čime će se, uz ostalo, prevenirati širenje bolesti covid-19, naveli su u ponedjeljak su iz Grada Zaprešića.

Uz 15 postojećih, postavit će se dodatnih 88 senzora čime će biti pokrivene sve učionice triju zaprešićkih osnovnih škola i sve sobe dječjih vrtića.

Postavljanje Smart Sense senzora

Djeca u njima provedu gotovo trećinu dana, a neki i više pa je izuzetno važno da kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima bude kontrolirana i kvalitetna, objasnio je Grad Zaprešić, jedini koji u okruženju ima takvo praćenje u školama i vrtićima.

Senzori kontinuirano prate količine CO2, visinu temperature te postotak vlage, a zvučno i na displeju signalizira porast vrijednosti CO2 iznad dozvoljenih razina te prikupljene podatke prikazuje kroz web i mobilnu aplikaciju. Time će se, uz ostalo, prevenirati širenje bolesti covid-19, naveo je Grad na mrežnoj stranici.

Postavljanje Smart Sense senzora dijelom sufinancira Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije. CARNet će školama, u okviru projekta e-Škole koji je u tijeku, osigurati besplatnu aplikaciju za praćenje kvalitete zraka.

Građani Broda udišu katastrofalan zrak, gradonačelnik upire prstom u Vladu: ‘Ćorić je jedan od najneozbiljnijih ministara’

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali