ZAPOČEO NADZOR KBC-A SPLIT ZBOG ZAMJENE IDENTITETA: / Julije Meštrović ostaje na čelu do izbora novog ravnatelja

'Unutarnji nadzor je započet, inspekcija Ministarstva zdravstva je stigla. Istražit ćemo sve okolnosti', rekao je bivši ravnatelj

12.5.2020.
14:21
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zbog objektivne odgovornosti kod propusta zbog kojeg je pokopana kriva osoba, ravnatelj splitskog KBC-a podnio je ostavku, no zbog funkcioniranja bolnice nastavit će obavljati dužnost do izbora novog ravnatelja.

"Unutarnji nadzor je započet, inspekcija Ministarstva zdravstva je stigla. Istražit ćemo sve okolnosti. Sustav mora funkcionirati i sve ću napraviti da bolnica i dalje funkcionira. Još jednom, zahvaljujem obiteljima za razumijevanje i još jednom im se ispričavam", kazao je Julije Meštrović u utorak u Splitu, prenosi N1.

"Do odluke Upravnog vijeća obnašat ću dužnost ravnatelja, s namjerom da bolnica funkcionira i zaposlenici dobiju adekvatnu zdravstvenu skrb", kazao je.

Teško komunicirale, nisu mogle reći svoje ime

U noći sa 10. na 11. travnja u KBC Split pristizali su pacijenti iz različitih domova umirovljenika. Dvije starice, jedna iz doma u Seget Vranjicu, a druga iz doma u Dicmu, jedna 1939. a druga 1931. godište, zaprimljene su u približno isto vrijeme i, koliko je sada poznato, u tom je trenutku došlo do zamjene njihova identiteta.

Obje su bile takvog zdravstvenog stanja da su teško komunicirale s osobljem bolnice pa nisu bile u stanju ni jasno se odazvati na svoje ime. Od tada na dalje njihove su dijagnoze uredno vođene, ali cijelo vrijeme pod pogrešnim imenima.

Ravnatelj bolnice o pogrešci je izvješten ponedjeljak, nakon čega je zbog objektivne odgovornosti podnio ostavku.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali