Norina majka otkrila kako napreduje liječenje u SAD-u

shimmer fallback

Đana Atanasovska, majka petogodišnje Nore Šitum koja je prije pet dana otputovala na liječenje u SAD, javila se u HTV-ovu emisiju Paravan i otkrila kako ide liječenje njene kćeri.

12.2.2013.
21:40

Podsjetimo, petogodišnja Nora Šitum boluje od akutne limfoblastične leukemije, a prije pet dana je otputovala u SAD, točnije u Dječju bolnicu u Philadelphiji, gdje će biti podvrgnuta eksperimentalnom liječenju.

Norina majka je objasnila da su jučer liječnici djevojčici ugradili kateter, a danas su joj izvukli potrebne stanice.

"Težak je dan danas za nama. Prije nekih 20-ak minuta završila je s jednom fazom terapije, koja je najvažnija. Izvlačili su iz nje te stanice pa možemo reći da je onaj najteži dio iza nas. Sve je još uvijek kaotično, ali srećom, sve je dobro danas završilo i sada smo mirniji", kazala je Đana Atanasovska.

'Svi su pažljivi prema nama i svi zaista brinu za Noru'

Kazala je i da su se brzo prilagodili na novu stvarnost, odnosno boravak u bolnici, a otkrila je i da ih je po dolasku u bolnicu dočekao i buket s porukom dobrodošlice. Što se tiče zavrzlame s cijenom liječenja, koje je uzbunilo građane Hrvatske, kazala je kako se to nije odrazilo na prijem Nore.

"Jednom kada dođete ovdje, shvatite kako je njihova administracija uistinu gruba. Ipak, ljudi ovdje su više nego ljubazni, svi su jedva čekali da Nora dođe. Tako da, kada zakoračite u bolnicu, zaboravite na sve one probleme. Sada je najvažnije da je Nora u sigurnim rukama, svi su pažljivi prema nama i svi zaista brinu za Noru", kazala je Norina majka.

Još jednom je zahvalila svima koji su dali novac za Norino liječenje. "Pozdravljam cijelu Hrvatsku i još jednom se svima zahvaljujem. Pomakli smo neke granice i nadam se pomogli ne samo mojoj Nori, nego i svim Norama u Hrvatskoj", poručila je Atanasovska.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali