KRIZA U AGROKORU

ZAPETLJANA SITUACIJA U POSRNULOM KONCERNU: Antonio Alvarez odlazi iz Hrvatske?

Nakon što je jučer u Hrvatskom saboru izglasan tzv. ‘lex Agrokor‘, odnosno Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za državu, upitan je daljnji ostanak Antonija Alvareza III. na mjestu generalnog direktora za restrukturiranje u posrnulom koncernu Agrokor.

N1 javlja kako Alvarez prilikom jutrošnjeg dolaska u sjedište Agrokora nije želio komentirati najnoviji razvoj događaja oko koncerna, već je tek kratko rekao: “Proces je u tijeku”. A na pitanje novinara ostaje li on u tom procesu, još je kraće odgovorio: “Ostajem danas”.

PLENKOVIĆ S BANKARIMA, ALVAREZ SA SINDIKATIMA: Prioriteti su stabilizacija poslovanja i isplata plaća radnicima

Priprema se za odlazak iz Hrvatske

Prema svemu sudeći, Alvarez je nakon stupanja na snagu ‘lex Agrokora’ obavio svoj posao na koji je došao po zadatku, pa svjestan da mu je “istekao rok uporabe u Hrvatskoj”, kako je ustvrdio novinar N1 televizije, sprema se za odlazak.

Naime, posve je izvjesno da će Ivica Todorić danas zatražiti aktiviranje jučer usvojenog zakona, što znači da na scenu stupa Vladin povjerenik. Malo je vjerojatno da će to biti Alvarez.

RADNICI VJERUJU ALVAREZU VIŠE NEGO POLITIČARIMA: ‘Prevelik je to sustav da bi samo tako propao’

Vlada predlaže izvanrednog povjerenika

Prema Zakonu koji stupa danas na snagu, izvanrednog povjerenika, koji zastupa dužnika, imenuje Trgovački sud na prijedlog Vlade. On može imati zamjenike, a u roku od 30 dana od imenovanja bira i savjetnika za restrukturiranje te po potrebi revizore i ostale savjetnike. Također se, po istom zakonu, imenuje i peteročlano savjetodavno tijelo u kojem je i jedan predstavnik radnika, te vjerovničko vijeće u kojem su predstavnici vjerovnika.

POLICIJA POTVRDILA: Po nalogu tužiteljstva istražujemo Todorića i upravu Agrokora

Povratak na Net.hr