PREDSTAVLJANJE KANDIDATA

NAJAVILI ‘ZAOKRET’? ‘HDZ će u ekonomsku politiku implementirati socijalni nauk Crkve’

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odbacio je u petak medijske špekulacije da su u toj stranci iskristalizirao krug ljudi za koje se s velikom vjerojatnošću može reći da će biti ministri ako HDZ bude sastavljao vladu nakon parlamentarnih izbora u rujnu.

“Ne znam otkud špekulacije u medijima i koji su to bliski izvori, volio bih i ja to znati. Prerane kalkulacije o tome tko bi mogao biti ministar nisu ni korisne ni poticajne u ovom trenutku u kojemu smo koncentrirani isključivo na pobjedu na parlamentarnim izborima”, odgovorio je Plenković na novinarsko pitanje, nakon što je Večernji list objavio listu od 15 potencijalnih HDZ-ovih ministara.

ODLAZI ZLATKO HASANBEGOVIĆ? Pobijede li na izborima, ovo će biti ministri u HDZ-ovoj Vladi?

Poručio je da će o ministarskim kandidatima govoriti kasnije, ali nije precizirao hoće li to biti prije izbora 11. rujna.

Plenkovića je na to pitanje odgovorio u Zagrebu, na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za Šestu izbornu jedinicu koja pokriva dio Zagreba (Novi Zagreb) i Zagrebačke županije te cijelu Sisačko-moslavačku županiju.

#onokad HDZ 2016. godine otkrije uvozni lobi

Listu predvodi Goran Marić, koji je obećao vjerodostojnost stranke u nastojanju da se Hrvatskoj bolje i kvalitetnije živi.

Dosadašnje hrvatske vlade Marić je prozvao je za poticanje uvoza, pogotovo poljoprivrednih proizvoda, za suzbijanje domaće proizvodnje, zanemarivanje Petrokemije u Kutini, Rafinerije u Sisku, Imunološkog zavoda i drugih institucija od državnog interesa.

“U poljoprivredi su se jedino kupovali traktori. Toliko ih ima da osim Hrvatske možemo uzorati i sve susjedne zemlje, a nikad nismo imali manje poljoprivrednih aktivnosti”, ustvrdio je Marić u prigodnom obraćanju nakon predstavljanja HDZ-ovih kandidata za 6. izbornu jedinicu.

Poručio je i da će HDZ, kao demokršćanska stranka, u ekonomsku politiku implementirati “čovjeka, društvenu odgovornost i socijalni nauk Crkve”.

PLENKOVIĆ O PROGRAMU HDZ-A: Obećao veće plaće i mirovine za sve u Hrvatskoj

#onokad HDZ nekome predbacuje nalaz revizije

Poručio je i da će HDZ, u skladu sa svojim izbornim sloganom, vjerodostojno na izborima tražiti povjerenje građana, za razliku od onih, kako je rekao, za koje je Državna revizija utvrdila da postupaju nesavjesno, protuzakonito i nepravedno.

“Bez obzira da li se radi o Ministarstvu vanjskih poslova, Fondu za zaštitu okoliša ili o Ministarstvu turizma i protuzakonitoj isplati honorara. Ili onih koji su preko članova svojih obitelji prodavali proizvode državnim tvrtkama, naplatili skupo takve proizvode, a onda još i ostali dužni državnoj tvrtki”, rekao je Marić.

#onokad HDZ vraća dignitet ženama

Poručio je da će HDZ sve učiniti na otklanjanju svih devijacija u ekonomskom svijetu, te da će posebno biti osjetljivi na mobing i diskriminaciju žena, kojima će vratit dignitet i integritet žena u poslovnom svijetu.

Na predstavljanju kandidata, uz Gorana Marića, bilo je još osam kandidata s liste, no na predstavljanje se nije odazvao i 14. s liste Ivan Šuker.

HDZ PREDSTAVIO IZBORNI PROGRAM: Plenković otkrio što će sve poduzeti ako dođe na vlast, pročitajte cijeli dokument!

#onokad HDZ obećava reindustrijalizaciju

Plenković je poručio da će posebnu pozornost HDZ posvetiti reindustrijalizaciji i poljoprivredi te Sisačko-moslavačkoj županiji za koju je rekao da je doživjela zaostatak u proteklih 25 godina.

Među kandidatima s liste za 6. izbornu jedinicu, uz ostale, predstavili su se bivši HDZ-ovi ministri Dražen Bošnjaković i Jasen Mesić, jedan od utemeljitelja HDZ-a Milan Kovač te povratnik u stranku i nekadašnji njezin potpredsjednik Drago Prgomet.

Povratak na Net.hr