AKCIJA INSPEKCIJE

‘ŽAO MI JE ALI JA SAM LEGALIST’: Ministar Kujundžić o zatvaranju 20 restorana zbog nepoštivanja zakona o pušenju

Ministar zdravstva Milan Kjundžić je u Splitu izrazio žaljenje što je u Zagrebu zbog nepoštivanja zakona o pušenju inspekcija zatvorila 20 restorana, smatra da je vlasnike trebalo kazniti, ali ne i zatvarati restorane.

Kujundžić je u splitskom KBC-u odgovarajući na novinarski upit kako komentira medijske napise da je inspekcija zdravstva u Zagrebu zatvorila 20 restorana, jer se u njima pušilo te da su se vlasnici restorana zbog toga pobunili,  rekao da ih je trebalo kazniti, ali ne i zatvoriti restorane. Kako je rekao, žao mu je što se to događa.

Kujundžić: ‘Žao mi je zbog zatvaranja restorana ali ja sam legalist’

“Međutim, ja sam legalist, ako netko ne posluje u skladu sa zakonom mora se postupiti prema mjerama zakona, ali nadam se da će to biti brzo otklonjeno i da se neće opetovati takve pogreške u tim ugostiteljskim objektima u kojima ih je bilo,” istaknuo je ministar Kujundžić.

ZBOG PUŠENJA ZATVORENI DESECI ZAGREBAČKIH LOKALA: ‘Inspektori su izbacili goste van i zatvorili nas bez ikakvog upozorenja’

U KBC-u Split otvoren jedan od najsuvremenijih CT uređaja na svijetu

On je u Kliničkom bolničkom centru Split (KBC) na Križinama u Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju otvorio MSTC-dijagnostički uređaj.

Ravnatelj splitskog KBC-a Ivo Jurić je istaknuo kako je to jedan od najsuvremenijih CT uređaja u svijetu.

Jurić je najavio kako će u prosincu u splitskom KBC-u na Firulama biti otvoren još jedan CT uređaj nakon čega će  KBC Split imati ukupno četiri takva uređaja i na taj način će se povećati kapaciteti pregleda tim uređajima.

Ministar Kujundžić je rekao novinarima kako je u razgovoru s upravom splitskog KBC-a i vodstvom Medicinskog fakulteta u Splitu doznao “dubinu problema”  u toj zdravstvenoj ustanovi.
“Brojna oprema je zastarjela, određeni dio manjka, a i broj ljudi kada govorimo o liječnicima i sestrama, biološki je u relativno višoj dobi tako da trebamo povećati broj specijalizacija,”  rekao je ministar.
Najavio je kako će se u splitskom KBC-u nastaviti sa započetim projektima ali i otvarati nove jer  veliki broj iz južne Hrvatske i BiH gravitira splitskom KBC-u a s postojećim ljudskim i tehničkim resursima, kako je rekao, teško je održati razinu a “trebamo je zadržati i povećavati.”

Povratak na Net.hr