SMRT MATTEA RUŽIĆA

ZAMJENIK GRADONAČELNIKA: ‘Grad nije kriv za smrt mladića. Ne možemo imati liječnika samo za Zaprešić, ma koliko ga mi platili’

Dok je sustav ovakav kakav jest, ne može postojati tim hitne medicine koji će biti samo za grad u kojem se nalazi.

Zamjenik zaprešićkog gradonačelnika, Damir Benčević, danas je odgovorio na prozivke onih koji tvrde da je za smrt 21-godišnjeg Matea Ružića, odgovoran upravo Grad. On takve optužbe odbacuje. ‘Ispunjavamo sve svoje obveze prema Hitnoj i prema građanima. S 250 tisuća kuna sufinacirali smo nabavu vozila za Zavod hitne medicinske moći, pomagali smo i dalje ćemo pomagati gdje možemo’, rekao je Benčević za N1.

On smatra kako oni koji prizivaju Grad Zaprešić zbog ove tragedije, zapravo sanmo pokušavaju skupiti političke bodove.

OGLASILO SE VODSTVO HITNE, PRIČA JE SVE GORA: Dok je hitna iz Jaske bila u Zaprešiću, umrla je jedna osoba u njihovom gradu

‘Zbog načina na koji funkcionira sustav županijske Hitne pomoći Grad Zaprešić ne može izdvojiti novac za tim koji bi bio samo za Zaprešić. Ne može biti tim koji će čekati samo u Zaprešiću, mi ne upravljamo sustavom već ministarstvo. Što god mi dali, a dat ćemo i dajemo, ne može biti monopolno i nema hitne samo za Zaprešić’, rekao je Benčević.

‘Ne mislim da smo mi pogriješili, mi možemo davati novac iz jednog sustava u drugi sustav, ali ocijenili smo da to ne bi bilo efikasno, jer ne možemo dobiti kvalitetu za građane Zaprešića. Kada ćemo sa svojim novcem moći dobiti doktora koji će biti samo za Zaprešić, onda ćemo to napraviti, ali mi sada ne možemo zadržati liječnika za Zaprešić, ma koliko ga mi platili’, poručio je zamjenik gradonačelnika.

ČOVJEK KOJEM JE MLADIĆ IZ ZAPREŠIĆA IZDAHNUO NA RUKAMA: ‘Ja cijelu noć imam njegovo lice ispred očiju, to je strašno’

Povratak na Net.hr