ZALUĐENI IGRICOM

PARK ISPRED PSIHIJATRIJE VRAPČE PUN LOVACA NA POKEMONE; Pacijenti ih gledaju u čudu: ‘Ma to su luđaci’

Svijet je posljednjih dana jednostavno zaluđen Nintendo igricom proširene stvarnosti Pokemon Go. Tinejdžeri lutaju gradovima i zureći u svoje pametne telefone love Pokemone.

Poput drugih sličnih fenomena i ovaj je smjesta stigao u Hrvatsku iako je igrica Pokemon Go zasad službeno dostupna samo u SAD-u, Australiji, Velikoj Britaniji i još nekoliko zemalja. No, za prave fanove nema prepreka, oni se lako dočepaju verzije te igrice. Sudeći po onome što piše Večernji list, prepreka nema ni kad su u pitanju lokacije na kojima se mogu hvatati Pokemoni.

DOUNIAMAG-JAPAN-US-IT-NINTENDO-POKEMON-LIFESTYLE

Jedni dolaze ‘napuniti baterije’ a drugi ‘levele’

U Zagrebu je jednom od tih lokacija postao park u sklopu Klinike za psihijatriju Vrapče. Uprava bolnice na svom je Facebook profilu tim povodom čak objavila sljedeći status: “Mnogo puta čuli smo da bolesnici dođu k nama na liječenje ‘napuniti baterije’ za svakodnevni život, novo je to da nam u bolnički krug dolaze Pokemon Go treneri ‘napuniti levele’ svojim Pokemonima.”

MUKE PO POKEMONIMA: Igrica koja je zaludjela svijet skriva opasnost za vaš pametni telefon

Pacijenti psihijatrije: Srećemo neobične ljude

No, lovcima na Pokmeone čude se i sami pacijenti tamošnje klinike.

“Tumaraju parkom, gledaju malo u telefone, malo oko sebe, lutaju bezglavo, najednom se razvesele, viknu: “To!” pa ponovo počnu vrludati. Hvataju Pokemone, ma luđaci”, kazala je za Večernji list jedna pacijentica Klinike za psihijatriju Vrapče koja u parku oko bolnice posljednja dva dana, kaže, sreće neke “neobične ljude”.

bolnica-vrapc48de

 

MORAŠ SKUPITI SVE… Igrica Pokemon zaludjela cijeli svijet, morala reagirati i policija

Upozorenje poslala i gorska služba spašavanja

Da cijela ova pomama za Pokemon Go igricom nije bezazlena, upozorili su i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja. Putem Twittera zamolili su turiste da ne idu u ‘lov’ na Pokemone na planine poput Velebita i Biokova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr