UZDRMANA POZICIJA

ZAKUHALO JE U HDZ-u: Sve više istaknutih članova ne žele da ih Karamarko vodi na nove izbore

Jedno od brojnih pitanja koja se nameću zadnjih dana nakon što je podnio ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade (koja je u međuvremenu pala) glasi: je li uzdrmana pozicija Tomislava Karamarka u HDZ-u?

Sudeći po onome što piše Dnevnik.hr, a što je novinarki Nove TV Ivani Brkić Tomljenović kazalo nekoliko članova Predsjedništva tijekom jučerašnjeg obilježavanja 27. godišnjice osnutka HDZ-a, situacija u toj stranci je zakuhala.

GDJE JE NESTAO? HDZ položio vijence na Tuđmanov grob, Karamarko se nije pojavio

‘Bilo bi najbolje da se sam povuče’

“Karamarkova pozicija poprilično je uzdrmana jer u HDZ-u jako, jako kuha. Razgovarala sam s nekoliko članova Predsjedništva neslužbeno koji su mi rekli da Tomislav Karmarko, ukoliko se raspišu izvanredni parlamentarni izbori, ne može voditi HDZ na njima i da bi bilo najbolje za stranku da se on sam povuče. Bit će vrlo zanimljiva iduća sjednica Predsjedništva koja se najavljuje vrlo skoro. Vidjet ćemo hoće li u toj stranci biti i lomova”, kazala je novinarka Nove TV.

Vrlo je znakovito da se na jučerašnjoj svečanoj sjednici Predsjedništva stranke i utemeljitelja HDZ-a u prostorijama NK Jarun, gdje je prije 27 godina osnovana stranka, nisu pojavili ni zamjenik predsjednika Milijan Brkić ni član Predsjedništva, u posljednje vrijeme medijski eksponirani Darko Milinović.

KARAMARKO NI SADA NE ŽELI PRIZNATI PORAZ: Blefirali su do samog kraja, a evo koliko puta su nas uvjeravali da imaju 76 potpisa

Nisu ga pitali hoće li dati ostavku

Nakon svečane sjednice, a na upit je li postavljeno pitanje njegove ostavke, Karamarko je kazao da je to bila svečana sjednica i da mu to pitanje nitko nije postavio, ali je potvrdio da se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji.

Na pitanje hoće li voditi straku na sve izglednijim prijevremenim izborima, odgovorio je: “To ćemo vidjeti. Rekao sam vam, da čovjek koji ima nekakvu odgovornost, koji je svjestan i svojih pobjeda i poraza, mora na taj način reagirati.”

KARAMARKA ‘PERU’ NA FACEBOOKU: ‘S njim na čelu HDZ će izgubiti sve. Nije uspio izvući ni produžetke. Koji luzer’

Ne zna gdje mu je zamjenik Brkić

Rekao je i da ne zna zašto na svečanoj sjednici nije bio njegov zamjenik Brkić. “Ne znam gdje je, stvarno. Došao sam s jednog sastanka, ne znam gdje je”, odgovorio je.

Ustvrdio je, međutim, da se unutar stranke otvoreno i jasno govori o svemu.

“Zadnje Predsjedništvo je bilo jako otvoreno i dobro, i rekao bih da je imalo jednu koheziju”, kazao je Karamarko.

O svojoj eventualnoj ostavci neodređeno je rekao: “Napravit ću sve što će stranci biti najpotrebnije. Za sve ono loše što je načinjeno čovjek mora odgovarati, a za sve ono što je dobro načinjeno, naravno, ne mora.”

KARAMARKO ODLAZI I S ČELA HDZ-A? ‘Spreman sam na sve što je dobro za stranku. Pričekajte još par dana’

Povratak na Net.hr