KORAK U PRAVOM SMJERU / Zaklada Solidarna i Bolt pokrenuli suradnju s ciljem unaprjeđenja sigurnosti žena, stručnjaci će educirati vozače

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izgleda kako je Bolt odlučio unaprijediti svoje uslugu i pobrinuti se za sigurnost žena jer su sada Zaklada Solidarna i Bolt pokrenuli suradnju s ciljem unaprjeđenja sigurnosti žena

4.11.2022.
11:50
Matija Habljak/PIXSELL
Play logo

Prije nekoliko tjedana društvene su mreže preplavile ispovijesti djevojaka iz Zagreba koje opisuju svoja jeziva iskustva s vozačima platformi Uber i Bolt. Sve je objavljeno na Instagram storyjima stranice "Slatke i nervozne" gdje kruže stravična iskustva djevojaka koje su vozači seksualno napastovali. Djevojke su u svojim anonimnim ispovijestima ispričale brojna iskustva s vozačima koji nisu imali dobre namjere.

Image
MRAČNE TAJNE ZAGREBAČKIH TAKSIJA /

Desetine Hrvatica hrabro ispričale svoje horor priče: 'Pitao me hoću li se ljubiti i dirao po nozi... Nudio mi je novac za seks'

Image
MRAČNE TAJNE ZAGREBAČKIH TAKSIJA /

Desetine Hrvatica hrabro ispričale svoje horor priče: 'Pitao me hoću li se ljubiti i dirao po nozi... Nudio mi je novac za seks'

Vozač taksija ušao za djevojkom u haustor i strgao joj haljinu

Jednu takvu ispovijesti objavili smo i mi ovoga tjedna. Javio nam se čitatelj i opisao stravično iskustvo svoje kćeri. Nju je u rujnu ove godine, u ranim jutarnjim satima, napao vozač Bolta. Čitatelj nam je rekao kako je vozač ušao za njom u haustor, napao je, potrgao joj haljinu i pokušao je napastvovati. Srećom, uspjela se obraniti, a napadač je pobjegao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolt, bez obzira na to što tvrde u javnim objavama, ne poduzima ništa da zaštiti žrtve napada i uznemiravanja i nemaju nikakve procedure da na bilo koji način preveniraju ovakve događaje. Bolt ne provjerava što vozači rade, a toliko su otežali kontakte prema kompaniji da većina žrtava odustane od traženja zaštite jer su prepuštene same sebi", rekao nam je tada čitatelj koji je htio ostati anoniman.

Bolt: 'Samo jedan slučaj ovakve prirode je previše'

Kontaktirali smo i Bolt kako bismo vidjeli može li se poduzeti nešto po pitanju sigurnosti žena u taksijima, a oni su nam rekli kako "kontinuirano rade na poboljšanju njihove usluge na temelju pritužbi korisnika platforme kako bi se svi korisnici osjećali sigurno, a kvaliteta bila poboljšana i kako bi mogli izbjeći takve situacije u budućnosti."

"Smatramo kako je i samo jedan slučaj ovakve prirode previše. S tim na umu planiramo suradnju i s nevladinim organizacijama koje su usmjerene na prava i sigurnost žena, a koje će dodatno unaprijediti naše interne procese na dobrobit svih naših korisnika", rekli su nam u Boltu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaklada Solidarna i Bolt pokrenuli suradnju s ciljem unaprjeđenja sigurnosti žena

Izgleda kako su uistinu odlučili unaprijediti svoje uslugu i pobrinuti se za sigurnost žena jer su sada Zaklada Solidarna i Bolt pokrenule suradnju s ciljem unaprjeđenja sigurnosti žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bi dodatno unaprijedio sigurnost korisnika Bolt se udružio sa Zakladom Solidarna, koja je već započela s edukacijom Boltove korisničke podrške o pružanju najbolje moguće podrške korisnicima koji prijave neugodna iskustva. Zaklada će tako dokvalificirati zaposlenike Bolta koji su u svakodnevnom kontaktu s korisnicima aplikacije, kako bi im pružili potrebne alate, komunikacijske vještine te najvišu razinu pomoći pri traženju podrške. Solidarna i Bolt zajednički rade na alatima koji će žrtvama pružiti dodatne informacije i kontakte kojima se mogu obratiti za psihološku podršku u takvim slučajevima. Uz to, rade i na na ažuriranju Uvjeta korištenja u člancima specifično usmjerenim na uznemiravanje te na lokalizaciji i prilagodbi dodatnih sigurnosnih standarda za područje Republike Hrvatske", govore u Boltu.

Uz pokrenutu suradnju usmjerenu na prava i sigurnost žena koja će dodatno unaprijediti Boltove interne procese, u planovima za budućnost je još nekoliko sigurnosnih značajki i alata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snažno osuđujemo bilo kakvu vrstu agresije i neprimjerenog ponašanja vozača ili korisnika. Naše sigurnosne procedure dodatno su ojačane te predano radimo na dodatnom unaprjeđenju internih procedura i aplikacije kako bi razina sigurnosti bila još viša", rekao je Tomislav Lukačević, glavni direktor Bolta u Hrvatskoj.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo