STAN IM POSVE UNIŠTEN

ZAGREPČANKA OPISALA DRAMU U POPLAVLJENOM STANU: ‘Voda je šikljala iz tuša, WC-a… Beba se zamalo utopila. Ostali smo bez svega’

Žena je ispričala kako su iz nedavno renoviranog, a sinoć poplavljenog stana ona i surpug spašavali svojih četvero djece

Snažno nevrijeme koje je u petak navečer pogodilo Zagreb s bujicama vode koje su se slijevale gradskim ulicama u podrume i stanove nekim je obiteljima donijelo nove probleme nakon nedavnog potresa. Jedna obitelj s četvero djece morala je napustiti svoj stan na zagrebačkim Sveticama.

“Sve nam je uništeno. U jednom trenutku je samo voda krenula nadirati u stan odasvud. Izgleda da su cijevi popucale. Šikljalo je iz tuša, iz WC-a, kuhinje, šahta… U nekoliko minuta cijeli je stan bio pod vodom. Voda je ušla u utičnice. Laptop nam je izgorio. Molili smo Boga da nas struja ne ubije”, kroz suze je za RTL ispričala S.B..

[FOTO/VIDEO] TOTALNI KAOS U ZAGREBU: Nove snimke otkrivaju razmjere gigantske oluje, grad je pod vodom

‘Što sam ja Bogu skrivila?’

Ona i suprug imaju četvero male djece, od kojih najstarije ima četiri godine, dok su najmlađem tek tri mjeseca. Njihov stan stradao je i u nedavnom potresu kada je S.B. bila u visokom stupnju trudnoće.

“I u potresu smo stradali. Srećom, suprug je uspio popraviti štetu, a sad ovo. Život mi je uništen. Što sam ja Bogu skrivila? U nekoliko minuta smo ostali bez svega. Ja sam doslovno bosa jer nisam stigla niti jedne tenisice ponijeti”, ispričala je očajna žena.

OLUJE I POPLAVE U CIJELOJ HRVATSKOJ: Stotine intervencija hitnih službi, najgore u Zagrebu, na Kvarneru padala stabla

‘Bježala sam bosa s djetetom u naručju’

Stan su potpuno renovirali u proteklih godinu dana, a sada im je, kaže, sve uništeno.

“Prvo smo djecu spašavali. Posebno sam se uplašila za najmlađeg, jer je voda već doprla do madraca u krevetiću. Susjedi su odmah uskočili pomoći nam. Vatrogasci su brzo došli, ali ništa nismo mogli spasiti. Bosa sam s bebom u naručju bježala”, kazala je za RTL.hr.

Po njih su ubrzo došli kumovi iz Gajnica kod kojih će supružnici ostati neko vrijeme s bebom, dok će ostalo troje djece biti kod bake.

CURA SKOČILA U MIRAMARSKU I SPASILA ČOVJEKA: ‘Tonuo je, nije mogao otvoriti vrata. Isplivala sam protezom, nema nogu…’

Povratak na Net.hr