U POTRESU OSTALI BEZ DOMA

ZAGREPČANI POLAKO ODLAZE IZ CVJETNOG: Dio ih se uselio u Hostel Arenu, evo što im je sve na raspolaganju

U Hostel Arenu je iz Studentskog doma Cvjetno naselje tijekom subote preseljena 61 osoba

Nakon što je u petak Vlada naložila Gradu Zagrebu da osposobi Hostel Arena za smještaj građana stradalih u potresu, do subote poslijepodne je iz Studentskog doma Cvjetno naselje preseljena 61 osoba, priopćili su iz Gradske uprave. Dosad preseljeni građani su smješteni u 30 soba, a danas su ih obišli predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga.

PREMJEŠTAJU ZAGREPČANE KOJIMA JE POTRES UNIŠTIO DOMOVE: Privremeno će živjeti u – hostelu; ‘U dvorani imaju i stolni tenis’

Tijekom dana su useljavale uglavnom višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking. Na njihov su zahtjev stigli i hladnjaci koji se već nalaze u sobama. Ostatak građana koji su u potresu ostali bez domova će iz Cvjetnog naselja biti preseljen ZET-ovim autobusima koji će polaziti u devet, 12 i 15 sati. Smještaj je osiguran za ukupno 241 osobu.

Na raspolaganju im je prostor za druženje, rekreaciju ali i restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan. U hostelu se nalazi ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će u hostelu djelovati i gradski ured u kojem će sugrađanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, hitne situacije, imovinu i GSKG. Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga. Učenicima je osiguran besplatan školski prijevoz, priopćili su iz Grada Zagreba.

Povratak na Net.hr