SLOŽNI GRAĐANI

ZAGREPČANI BOJKOTIRAJU SPORNI LOKAL? Usred Adventa, Horvatinčićeva terasa zjapi prazna

Nakon pobune građana oko postavljanja novih terasa na, a potom i akcije građana ‘Cvijet za Cvjetni’, kojom su željeli izraziti nezadovoljstvo zahtjevom gradonačelnika Bandića da se cvijeće na Cvjetnom trgu makne s prolaza i stavi u kućice jer ono ‘smeta prolaznicima dok hodaju’, građani su se ponovno udružili.

Kako piše Zagreb.info, ogorčeni su građani, zbog sumnje u netransparentno poslovanje kontroverznog poduzetnika, po svemu sudeći odlučili bojkotirati njegov ugostiteljski objekt na Cvjetnom trgu.

BANDIĆ O TERASI NA CVJETNOM: ‘Stavio je daske da ne mrznu nogice, a vi se bunite’

HORVATINČIĆ IMA DOZVOLU: Postavlja konstrukciju za terasu bara na Cvjetnom trgu

Prazne terase

Sumnje u blokadu terasa na Cvjetnom trgu te samog poduzetnika Tomislava Horvatinčića, potaknule su fotografije objavljene na društvenim mrežama koje dokazuju kako u ovo adventsko vrijeme, kada glavni grad Hrvatske svakodnevno posjeti više desetaka tisuća ljudi, terase na Cvjetnom trgu zjape prazne.

Unatoč vrevi građana koji mahom posjećuju centar zbog održavanja Adventa u gradu Zagrebu, terasa objekta Tomislava Horvatinčića u nedjelju je zjapila prazna. A to dodatno čudi s obzirom na to da je vikend vrijeme kada Zagrepčani rado ispijaju kavu na jednom od najpopularnijih gradskih trgova.

OPET RADOVI NA CVJETNOM TRGU: Postavlja se terasa za kafić Tome Horvatinčića

UKLONJENO RUGLO SA CVJETNOG: Nema više Horvatinčićeve nadstrešnice

Prosvjed građana

Podsjećamo, Horvatinčić u nekoliko je navrata pokušao postaviti metalne terase koje bi potom micao. Prvi put zbog nepotpune dokumentacije, a drugi put su se građani digli na noge zbog poduzetnikove metalne terase.

Posljednji događaj koji je naljutio građane grada Zagreba bila je odluka gradonačelnika Milana Bandića o uklanjanju cvijeća s Cvjetnog trga, odnosno sklanjanje istog sa šetnice i ograničavanje cvjećara da cvijeće mogu držati samo u za to predviđenim kućicama.

Zagrepčani su tada organizirali akciju te su na Cvjetnom trgu položili 600 cvjetova kako bi pokazali da njima smetaju metalne terase, a ne cvijeće po kojem je trg poznat.

Njihov posljednji potez je bojkotiranje Horvatinčićevog kafića organizirano u nedjelju, a u komentarima su pokazali koliko su ponosni što su se napokon složili.

Povratak na Net.hr