MANJE ZARAŽENIH UČENIKA

ZAGREBAČKI KLINCI SE VRAĆAJU U ŠKOLSKE KLUPE? Procurila informacija važna za sve roditelje, ali Božinović tvrdi sasvim suprotno

Radi se o prijedlogu Gradskog ureda za obrazovanje, a odluku još mora potvrditi i Stožer civilne zaštite

Zagrebački učenici od petog do osmog razreda od ponedjeljka bi se trebali vratiti u škole na redovnu nastavu, neslužbeno doznaje Jutarnji list iz Gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba.

Radi se o prijedlogu Gradskog ureda koji još čeka potvrdu Stožera civilne zaštite.

Čeka se potvrda

Prema ovom prijedlogu, učenici srednjih škola, osim maturanata, idućeg tjedna će ostati na online nastavi, a ovog su tjedna uz srednjoškolce online nastavu pohađali i učenici viših razreda osnovnih škola.

“Imamo nešto manji broj zaraženih učenika i plan nam je postupni povratak učenika u školske klupe”, kažu u uredu.

Jutarnji piše kako im je informacija potvrđena i u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

No, čelnik Nacionalnog stožera ministar Davor Božinović o povratku u škole danas je govorio u drugim tonovima.

“Neki smatraju da je neodlazak u škole, odnosno primjena C modela, opravdan. Mi to također smatramo. O tome odluku donosi posebno povjerenstvo pri Ministarstvu znanosti. Mislim da nema u ovom trenutku puno razloga da se mijenja ta odluka. Brojevi nam rastu. Ako ste u određenoj incidenciji predlagali i primjenjivali C model, nije logično, ako brojevi od tada rastu, da se kreće u popuštanje”, rekao je Božinović.

Pavičić Vukičević: Od ponedjeljka svi osnovnoškolci u klupama

I šefica zagrebačkog stožera civilne zaštite, vršiteljica dužnosti gradonačelnice te gradonačelnička kandidatkinja Jelena Pavičić Vukičević kazala je na televiziji N1 kako je prijedlog da se svi osnovnoškolci od idućeg tjedna vrate u školske klupe dok će srednjoškolci, osim maturanata, ostati online. Dodala je kako je o tome prije emisije razgovarala i s gradskim pročelnikom za obrazovanje Ivicom Lovrićem, koji je u kontaktu s nadležnim ministarstvom.

“Formulirala sam prijedlog da bi se od ponedjeljka u školske klupe vratili svi osnovnoškolci, ne samo od 1. do 4. razreda, te bi zapravo izvan nastavnog procesa ostali učenici 1. do 3. razreda srednje škole. Jer su to učenici koji koriste javni prijevoz. Svjesni smo da je u javnom prijevozu opasnost širenja virusa veća i želimo zaštiti svoje sugrađane. Osnovnoškolci idu u škole u svojim kvartovima i molim srednjoškolce da se strpe još tjedan dana”, kazala je Pavičić Vukičević.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr