TESTIRANJA U TIJEKU

ZAGREBAČKI AERODROM TRAŽI VOLONTERE: Prijavite se i dođite glumiti putnike

Za dva mjeseca za promet bi trebao biti otvoren novi terminal Zračne luke Zagreb. Nakon tri godine gradnje sada su u tijeku testiranja, ne bi li preseljenje iz stare u novu zgradu prošlo što bezbolnije. Testira se sve – od utičnica i spajanja aviomostova do testiranja s ‘lažnim’ putnicima.

Na novom terminalu do sada je obavljeno 17 testiranja s lažnim putnicima u kojima je sudjelovalo 700 volontera, a provest će se još tri takva. Na prva dva, koja su predviđena 24. i 31. siječnja, bit će uključeno po 200 volontera koji će sudjelovati u testiranju prihvata otpreme putnika i prtljage na novom terminalu, a na završnom testiranju u veljači 400 volontera će glumiti putnike prolazeći proces tokova putnika u dolasku i odlasku, javlja Večernji.

Prijavite se

Iz zračne luke pozivaju sve punoljetne građane koji žele glumiti putnike da se prijave na broj telefona 01/4562-821 pri čemu će morati ostaviti svoj broj osobne iskaznice. Volonterima će biti osiguran prijevoz do zračne luke, a oni koji dođu osobnim automobilima imat će besplatno parkiranje.

Testiranje se provodi od 9 do 15.30 sati, a svi volonteri će dobiti lunch pakete i vodu.

Moderniji i praktičniji

U novi terminal, čija je izgradnja koštala 331 milijun eura, trenutačno je ugrađena oprema za kapacitet od 3,5 milijuna putnika godišnje, dok je kapacitet same zgrade pet milijuna putnika. Na novom terminalu ugrađeno je 30 check-in šaltera, a ako za to bude potrebe, može ih se ugraditi još 30. U novi terminal su ugrađena tri karusela za prtljagu, a moguće je ugraditi još dva.

Zbog osam aviomostova novog terminala putnici će se u zrakoplove ukrcavati direktno iz zgrade, a isto vrijedi i za iskrcavanje.

Povratak na Net.hr