OTVOREN NATJEČAJ

ZAGREB U KORONAKRIZI IMA NOVCA ZA NEZAVISNE UMJETNIKE: Refundirat će im troškove rada, stotinu ustanova već je financirano

Grad Zagreb razvio je programe financiranja kulture koje koristi oko stotinu ustanova, a pročelnica za kulturu Milana Vuković Runjić pozvala je nezavisne umjetnike da se jave na natječaj za refundiranje svojih troškova

Pročelnica zagrebačkoga Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić rekla je u četvrtak na konferenciji za novinare da Grad Zagreb refundira troškove nezavisnih umjetnika te da gradske programe koristi oko stotinu ustanova. Konferencija za novinare u Muzeju suvremene umjetnosti bila je posvećena suradnji nezavisne scene s ustanovama u kulturi te novostima vezanim uz projekt Zagrebačka muza.

BANDIĆ I HDZ PONIŠTILI ISPLATU NOVCA ZA KULTURU, GLUMCI NA NOGAMA: ‘Ova sramotna odluka ugrožava egzistenciju kolega’

Prijave su još otvorene

Vuković Runjić naglasila je da se nezavisni umjetnici još uvijek mogu javiti na natječaj kako bi i njihovi programi mogli biti refundirani. Samostalne umjetnike pozvala je da ostvare što veću suradnju s ustanovama u kulturi, koje će, istaknula je, otvoriti vrata organizatorima iz srodnih umjetničkih područja.

Na pitanje kako dovesti publiku na kazališne predstave, Vuković Runjić odgovorila je da su njihovi programi prilagođenima epidemiološkoj situaciji te da ih Gradski ured za kulturu, zbog zdravstvenih mjera, ne može mijenjati. Radimo samo prema propisima epidemiološke službe, rekla je Vuković Runjić i dodala kako su programi prilagođeni za manji broj publike.

IZDALI NOVE PREPORUKE ZA UMJETNIČKE IZVEDBE, KULTURNE PROGRAME I MANIFESTACIJE: Evo što je s razmakom, maskama, plesom…

O Zagrebačkoj muzi

Ravnatelj Kulturno-informativnoga centra (KIC) Petar Bujas napomenuo je kako je natječaj u sklopu projekta Zagrebačke muze zatvoren 21. rujna, a pobjednik će se znati do kraja listopada. Riječ je o projektu kojim se potiče stvaranje umjetničkih djela koja će popularizirati Zagreb te fiktivne i stvarne Zagrepčanke i Zagrepčane. Prvi natječaj u sklopu projekta Zagrebačke muze bio je književni, a ubrzo će biti raspisan i drugi natječaj, posvećen hrvatskom filmu, napomenuo je Bujas.

Povratak na Net.hr