banner

199 NOVIH SLUČAJEVA

ZAGREB PONOVNO SRUŠIO DNEVNI REKORD: Ima zaraženih na vjerskom okupljanju, učenika, nastavnika i dosta stranaca

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 199 slučajeva novooboljelih osoba, te je za 553 osobe izrečena mjera samoizolacije

U Zagrebu je potvrđeno čak 199 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” (NZJZ). U protekla 24 sata u NZJZ “Dr. Andrija Štampar” provedeno je 1054 testiranja na SARS-CoV-2. U Gradu Zagrebu zabilježeno je 199 slučajeva novooboljelih osoba, te je za 553 osobe izrečena mjera samoizolacije, stoji u priopćenju.

Za sada je 58 novooboljelih osoba negativne epidemiološke anamneze, 84 osobe su kontakti COVID pozitivih osoba, kod 18 je moguće izlaganje na društvenim okupljanjima, a dvije su osobe doputovale iz BiH. Kod dvije osobe moguća je izloženost na vjerskom okupljanju, a 29 novooboljelih su strani državljani, studenti (jedan iz Francuske i 28 iz Španjolske). Obrada za šest osoba je još u tijeku.

ZAGREB JE ŽARIŠTE, TKO JE KRIV? Šostar otkrio gdje su žarišta: ‘U izolaciju je stavljeno preko stotinu djece’

Zaraženi učenici i nastavnici

U priopćenju se navodi i kako nije bilo pozitivnih korisnika domova za starije osobe na području grada Zagreba, no tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i dva nastavnika osnovnih škola te šest učenika srednjih škola.

Mjera samoizolacije određena je za 64 učenika i tri nastavnika osnovnih te 110 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 10 osoba. Trenutno je u Zagrebu ukupno 721 aktivan slučaj zaraze, a 3251 osoba se nalazi u samoizolaciji.

NZJZ podsjeća i priopćenju i kako je radno vrijeme ‘drive-in’ testiranja vikendom i blagdanima od 8 do 12 sati.

PRVO CJEPIVO PROTIV KORONAVIRUSA IMAT ĆEMO VEĆ U PROSINCU? Evo koliko bi doza trebalo stići u Hvatsku

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr