Nema više švercanja! Ulazi se samo kroz prva vrata

Nakon što su se brojni Zagrepčani iživcirali jer zadnjih dana ZET-ovi vozači putnike u autobuse puštaju samo kroz prva vrata, stiglo je službeno objašnjenje za taj potez. Švercanja u autobusima više nema!

Kako je pojašnjeno u priopćenju poslanom iz Sindikata hrvatskog vozača, riječ je o strožem režimu kontrole karata, a ne samovolji vozača ZET-a. Zagrepčanima na znanje – propisao ga je Centar za nadzor i upravljanje prometom u ZET-u.

Po potrebi se autobus zaključava

Vozačima je izdana pisana uputa da na svim stajalištima, bez obzira ne vozni red, trebaju dozvoliti ulaz putnika samo kroz prva vrta.

“U slučaju potrebe napuštanja vozila na terminalu (radi nužde ili sl.) vozilo se zaključava i putnicima onemogućava ulazak bez kontrole karata”, stoji u uputama koje su stigle ZET-ovcima.

Kako se čini, negodovanje putnika neće proći niti kad primjerice autobus bude kasnio. Upravo je takva situacija ovih dana najviše iznervirala korisnike javnog prijevoza u metropoli.

Isprika zbog mogućih kašnjenja

Putnici su zamoljeni za razumijevanje i suradnju kako bi se prijevoz odvijao dinamikom kao i prije upute koju je izdao Centar za nadzor i kontrolu prometa.

ZET-ovci su korisnicima svojih usluga uputili ispriku “zbog mogućih kašnjenja autobusa”.

Povratak na Net.hr