VAŽNA VIJEST

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA OD PONEDJELJKA PRELAZE NA ONLINE NASTAVU: Poznato je i koji razredi; ‘Idemo na model C nastave’

Ova se odluka odnosi na učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te sve srednjoškolce osim maturanata

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uoči sjednice kazao je kako Zagreb i Zagrebačka županija od ponedjeljka prelaze na C model nastave, odnosno online školu, javlja N1.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, Fuchs je rekao kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima i da se taj pristup pokazao vrlo učinkovit.

“Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. U dogovoru s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, učenici će prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 pozitivnog učenika, ali svejedno ćemo prijeći na C model”, kazao je ministar Fuchs.

Ovaj se model odnosi na učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te na sve srednjoškolce osim maturanata. Odluka će biti na snazi tjedan dana, a nakon tog razdoblja napravit će se analiza ove mjere, javlja Jutarnji list. 

Komentirao i cijepljenje

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitelji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs.

Što je model C nastave?

Vlada je odlučila kako će se ove školske godine zbog koronavirusa nastava održavati uz epidemiološke mjere i primjenu jednog od triju modela:

  • A – nastava u školi
  • B – mješoviti oblik nastave (dijelom u školi, dijelom na daljinu),
  • C –  nastava na daljinu

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr