VELIKA OBITELJ

ZAGORKA RODILA 14. DIJETE: ‘Nismo planirali toliko djece, jednostavno nam se dogodilo’

Maleni Jan četrnaesto je dijete mame Darije iz Velikog Trgovišća, a rođen je ovih dana u općoj bolnici Zabok. Darija Herceg danas će sa sinčićem otići kući gdje je čekaju muž, sedam kćeri i šestorica sinova.

Darija (37) je za Zagorje International ispričala kako nije planirala imati toliko djece, nego se jednostavno dogodilo. Iako ih je puno, problema nema. Obveze su podijelili, međusobno si pomažu, a uskače i baka-servis. U velikoj obitelji Herceg najstariji sin ima 16 godina, a kći Josipa samo 15 mjeseci.

Sve funkcionira u velikoj obitelji

‘Neka djeca već idu u školu, a ostali su kod kuće, ne idu u vrtić. I suprug i ja smo zaposleni, ja sam trenutačno na rodiljnom. Živimo od suprugove plaće, mog porodiljnog i dječjeg doplatka, ne dobivamo nikakvu drugu financijsku pomoć. S radom se da sve’, ispričala je Darija Herceg.


Nema problema ni sa smještajem velike obitelji Herceg. Sinovi imaju svoje sobe u velikoj kući, a kćeri svoje.

Iako sve funkcionira, Darija i suprug ipak ne razmišljaju o 15. djetetu.

‘Malo je naporno, a tu su i godine’, kažu.

Novčana pomoć

U bolnici je majku i malog Jana posjetio župan krapinsko-zagorski Željko Kolar koji kaže da je u županiji ove godine mnogo žena rodilo peto, šesto ili čak sedmo dijete, a to su dobre vijesti s obzirom na demografsku sliku.

Darija Herceg iz Velikog Trgovišća rodila 14. dijete

Župan Kolar je majci uručio prigodne darove za novorođeno dijete, a najavio je da će dobiti i novčanu pomoć od pet tisuća kuna.

Povratak na Net.hr