ZADRAVEC STIŽE INSPEKCIJA: / Zbog sumnje u legalnost financijskog rada Zavoda ravnatelj KBC-a traži nadzor

Zbog sumnje u legalnost financijskog rada Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice traži dodatni inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva

5.5.2021.
23:09
Sanjin Strukic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U Klinici za tumore zbog nedostatka radiologa nastao je pravi kaos, a ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice prof. dr. Mario Zovak zbog "sumnje u legalnost financijskog rada Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju" traži inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva, piše 24sata.

Sumnje u legalnost financijskog rada

Na čelu Zavoda nalazi se prof. dr. Dijana Zadravec zbog koje je i nastala situacija na Klinici za tumore i problemi s nedostatkom radiologa. Zovak je istaknuo da postoje sumnje da na Zavodu kojem je Zadravec na čelu nije bilo sve financijski legalno u području ulaza i izlaza potrošnog materijala zbog čega je tražio dodatan inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva. Također, i financijska služba bolnice smatra da osnove za takav nadzor postoje.

Ravnatelj Zovak rekao je da su ministru Berošu poslali očitovanje vezano uz situaciju s radiolozima na Klinici za tumore, a Beroš je nakon toga dao preporuku da Povjerenstvo za unutarnji nadzor bolnice situaciju preispita još jednom. Također, zbog cijele situacije će se sastati i upravno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice u četvrtak ujutro.

Nemoguća komunikacija

Prof. dr. Ivan Milas, ravnatelj Klinike za tumore za 24sata je rekao da se u međuvremenu na posao vratila jedna radiologinja koja je bila na bolovanju te da i dalje uskače dio radiologa iz Vinogradske koji nalaze očitava online. Sve kako pacijenti ne bi bili zakinuti.

Nažalost, Milas nije mogao precizno reći koliko radiologa iz Vinogradske je na raspolaganju Klinici za tumore budući da je organizacija radiološkog posla u nadležnosti Zadravec s kojom uprava, kao niti predstojnici ne mogu ostvariti normalnu komunikaciju.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice i prije nastale krize je sa Zadravec pokušavao pronaći rješenje, a svaki put bi od nje dobio mailove s obećanjima da će biti sve riješeno i da je situacija pod kontrolom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali