Jedan ugostitelj kazao je da će morati biti madžioničari pa izmišljati trikove za preživljavanje

U subotu ugostiteljski objekti u cijeloj državi bit će zatvoreni pa su neki brže bolje požurili iskoristiti još jedan dan vremena za ispijanje pića u kafiću. Ekipa Glasa Istre prošetala je Pulom pa provjerila među građanima i ugostiteljima koje je njihove mišljenje o novim oštrijim mjerama.

Vlasnici lokala morat će podnijeti veliku žrtvu s ovim potezom Vlade kada su mjere u pitanju. Jedan ugostitelj kazao je da će morati biti madžioničari pa izmišljati trikove za preživljavanje.

Djelatnici pulskih ugostiteljskih objekata naglašavaju da strože mjere u Istri nemaju smisla jer su se oni pridržavali i svih mjera do sada. Isto tako, ističu, Istra je najmanje ugrožena regija.

'Idemo u šumu piti kao partizani'

"Nedostajat će mi kava na terasama pulskih kafića i smatram da su barem terase trebale ostati otvorene", rekao je za Glas Istre jedan od posjetitelja kafića.

Pojedini ugostitelji govore da su se pomirili sa činjenicom zatvaranja objekata i da jedva čekaju ponovno početi s radom, što će biti, nadaju se, prije 21. prosinca.

Dok se lokali ponovno ne otvore, građani će se morati snalaziti pa ispijati kave na klupicama, kod kuće ili drugdje na otvorenom. Jedan Puljanin je komentirao: "Idemo u šumu, kao partizani!"

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.