SRAMOTNO I TUŽNO

ZADARSKI KONOBAR POTJERAO DJEVOJČICU S DOWNOVIM SINDROMOM? ‘Kvari mi reputaciju caffea!’

‘Sjedeći s kćerkom frendice koja ima Downovom sindrom, dođe konobar i zamoli da se sklonim s tim djetetom jer mu kvari reputaciju caffea’

U centru Zadra danas se dogodio incident nakon što je majka s djevojčicom s Downovim sindromom i prijateljicom sjela na piće u jednom kafiću. Prema pisanju prijateljice majke, Nade Vuščić, konobar ih je navodno otjerao jer djevojčica “kvari reputaciju lokala”.

“Pitam se u kakvoj zemlji živim? Sjedeći s kćerkom frendice koja ima Downovom sindrom, dođe konobar i zamoli da se sklonim s tim djetetom jer mu kvari reputaciju caffea. Ostala sam bez riječi, ustale smo i otišle. Vrativši se nazad samo sam mu rekla da ne da je izgubio reputaciju već da će i lokal zatvoriti. Obećajem i tako ću se dugo boriti dok ga ne zatvore jer to sam dužna tom ditetu dragom. Ljudi dragi, pa to su djeca pametnija od vas”, napisala je Vuščić u objavi na Facebooku.

Nakon toga, reagirao je i Mate Lukić, vijećnik u Zadru koji je ostao zgrožen s cijelom situacijom. “Sramota, tuga i jad. Curica sa sa Downovim sindromom je uništavala reputaciju ugostiteljskog objekta po riječima konobara. Ona i majka su zamoljene da se maknu sa strane. Mala bića koja su puna ljubavi i dobrote. Nemam riječi koje javno smijem uputit toj ljudskoj mižeriji. Zadar nije takav, ti si naša sramota!”, poručio je.

 

Povratak na Net.hr