VRLO NEUGODNA SITUACIJA / Zabrinuti Beroš u Saboru: 'Oprostite na srčanom ispadu. Prosvjednici su ispred kuće gdje mi je obitelj'

Desetak prosvjednika večeras je zvonilo na vrata obiteljske kuće ministra Beroša, a intervenirala je i policija, nakon čega su se razišli

14.10.2021.
21:05
Saborska.tv
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar zdravstva Vili Beroš je o tome da su mu prosvjednici došli ispred obiteljske kuće javnost obavijestio tijekom rasprave u Saboru.

"Oprostite na ovom srčanom ispadu jer sam saznao da su prosvjednici ispred moje kuće, gdje mi je obitelj, što je vrlo neugodna situacija", kazao je Beroš tijekom rasprave o provođenju Covid mjera u Saboru.

Desetak prosvjednik pred Beroševom kućom

Kao što smo ranije pisali, desetak prosvjednika večeras je zvonilo na vrata obiteljske kuće ministra Beroša, a intervenirala je i policija, nakon čega su se razišli. Prosvjednici su vrijeđali i novinare te im govorili da se zaposle negdje drugdje ako im nije stalo do istine.

Inače, prosvjednici su u svom pozivu naslovljenom "15 minuta za stožeraše" napisali da ako se "stožeraši ne libe priuštiti 23 sata i 45 minuta straha i stresa bolesnoj djeci i njihovim roditeljima, ne trebamo se ni mi libiti podijeliti svoje mišljenje s njima". Na prosvjed je preko Facebooka pozivao križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec, piše Jutarnji list.

'Ne kucajte na otvorena vrata ministra'

Ministar Beroš nakon njihovog je prosvjeda sinoć dao priopćenje:

"Ni ministarstvo zdravstva niti epidemiolozi nisu ograničili vrijeme trajanja posjeta vašoj bolesnoj djeci. Zato, dragi roditelji, ne kucajte na otvorena vrata ministra. Svaka bolnica i zdravstvena ustanova organizira način i trajanje posjeta vašoj bolesnoj djeci" , poručio je u svom priopćenju Beroš, piše Večernji list.

Dodao je i da su Stožer Civilne zaštite i epidemiolozi odredili su da svi roditelji bolesne djece koja se liječe u hrvatskim bolnicama i zdravstvenim ustanovama moraju ispunjavati epidemiološke uvjete kao i svi posjetitelji, odnosno posjedovati EU COVID putovnicu kao dokaz da su cijepljeni ili preboljeli koronu, odnosno da su testirani na COVID-19. Način organiziranja posjeta bolesnoj djeci, vrijeme posjeta i trajanje organizira svaka od ustanova u skladu sa svojim organizacijskim i prostornim mogućnostima i o tome su dužni obavještavati roditelje malih pacijenata.

"Razumijem nezadovoljstvo roditelja ako se osjećaju nepravedno zakinuti za mogućnosti češćeg ili dužeg posjeta svojoj bolesnoj djeci i uvijek ću, kao liječnik, ministar i roditelj biti uz njih, ali ne mogu prihvatiti način na koji izražavaju svoj protest", kaže ministar zdravstva.

"Mjesto za rješavanje ovakvih pitanja može biti Ministarstvo zdravstva, a ne domovi članova Stožera ili bilo kojeg državnog tijela. Demokracija podrazumijeva dijalog, propitivanje svih odluka i traženje odgovornosti svakoga od nas koji obavljamo javne dužnosti, ali nasilje nad domovima, prijetnje i ugrožavanje članova naših obitelji i drugih građana ne smije biti obrazac ponašanja. Još je tužnije što se u tu povorku roditelja ukrcavaju i neki drugi koji imaju posve druge ciljeve, a ne dobrobit djece", ističe ministar zdravstva.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali