ZAKAZALA KAMPANJA

ZABRINJAVAJUĆE: Tek 36 posto prosvjetara se želi cijepiti. Evo što o tome kaže Ministarstvo

Prema najnovijim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja svega 36 posto svih zaposlenih u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj zainteresirano je za cijepljenje protiv koronavirusa

Najnoviji podaci koje je prikupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokazuju da je u 1228 od 1365 škola u Hrvatskoj interes za cijepljenjem protiv koronavirusa pokazalo samo 36 posto djelatnika. Podaci su to iz svih županija, osim Međimurske, gdje je cijepljenje nastavnika već provedeno, a u podatke je uključeno nastavno i nenastavno osoblje, piše Jutarnji.

STIGLE SU BROJKE O CIJEPLJENJU HRVATA, PORAZNE SU: Ovo su ključni razlozi zbog kojih cijepljenje u RH ide puževim korakom

Tako od ukupno 70.565 djelatnika škola cjepivo želi primiti njih 25.389, odnosno svaki treći zaposlenik u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja. Pritom je najmanji interes u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (16,91 posto), a najveći u Koprivničko-križevačkoj županij (45,66 posto). Nešto veći interes (iznad 40 posto) zabilježen je još u Gradu Zagrebu te Zagrebačkoj i Varaždinskoj županiji, a manje od 20 posto školskog osoblja cijepilo bi se samo u Sisačko-moslavačkoj županiji.

NASTAVNICI ŽELE BIRATI CJEPIVO: ‘Velik broj žena ima strahove prema jednom cjepivu’

“Određeni dio odgojno-obrazovnih djelatnika se već cijepio, primjerice u Sisačko-moslavačkoj, Međimurskoj te Primorsko-goranskoj županiji. Također, od 1. studenog pozitivno je bilo oko 12 posto prosvjetnih djelatnika,  a neki su i kronični bolesnici pa su cijepljeni i po toj kategoriji. Budući da određeni broj ustanova još nije dostavio podatke, očekujemo da će se taj broj svakako povećati. Osim toga, postoji mogućnost, da i oni prosvjetni radnici koju u ovom trenutku nisu iskazali interes za cijepljenje u doglednom vremenu promjene mišljenje te se prijave na cijepljenje”, komentirali su ove podatke u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

SREDINOM TRAVNJA KREĆE TREĆA FAZA CIJEPLJENJA: Cijepit će se neke kategorije radnog stanovništva, evo u kojim sektorima

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

 

Povratak na Net.hr