Sad već bivši direktor HEP Toplinarstva Ivica Martinek koji je dao ostavku nakon aferes pokušajem uhljebljavanja, neće dobiti otkaz doznaje 24sata. Kako je službeno potvrđeno, bit će raspoređen na drugo radno mjesto unutar tvrtke.

Bivši direktor HEP Toplinarstva bit će zaposlen na radnom mjestu bez upravljačkih ovlasti u okvirima stručne spreme, odgovorili su iz HEP-a.

Martinek je po struci inženjer, a još nije odlučeno na kojem će točno mjestu raditi. No, kako piše 24sata radnici ističu čudnu podudarnost što se tiče Martineka i njegovog sina koji također radi unutar HEP-ove grupe.

Martinek stariji je nekada bio na nižim pozicijama u HEP Toplinarstvu, a tvrtku je napustio i odlazi u malo plinsko poduzeće u Ivanić Gradu. Direktor poduzeća Ivaplin je postao 2013. godine. Iste godine je u tom poduzeću zaposlen i njegov sin Igor Martinek, doznaje 24sata, a to potvrđuje i njegov profesionalni profil na Linkedinu i radnici iz Ivaplina.

U rujnu 2015. godine, Ivica Martinek vraća se u HEP Toplinarstvo na mjesto direktora. Dugogodišnji direktor Robert Krklec je smjenjen, a Martinek ga nasljeđuje manje od dva mjeseca prije tadašnjih izbora.

Oba Martineka bez komentara

I mlađi Martinek uskoro napušta Ivaplin. Iz HEP-a je neslužbeno potvrđeno da je zaposlen početkom 2016. godine, nekoliko mjeseci nakon što je otac preuzeo direktorsku poziciju. Mlađi Martinek je zaposlen u tvrtci HEP - Upravljanje imovinom d.d., kako doznaje 24sata, u Sektoru za održavanje neposlovne imovine, službi za opće poslove.

"Za njih vrijedi, kud ćaća, tud i sin" kaže za 24sata sugovornik koji ih poznaje.

Stariji Martinek ne može ništa komentirati “jer je iz medija saznao da DORH provodi istražne radnje u HEP-u”. Mlađi Martinek je rekao da on kao zaposlenik HEP-a ne smije davati izjave. Služba za odnose s javnošću, na pitanbje je li mlađi Martinek zaposlen na natječaju, koje je reference imao i na koje točno mjesto, samo je dala općeniti odgovor i pozvala se na Zakon o zaštiti osobnih podataka.

"U svim društvima HEP-a slobodna radna mjesta se popunjavaju primarno internim premještajima, a prema potrebi s tržišta rada: ili provedom natječaja ili postupkom odabira iz HEP-ove interne baze potencijalnih kandidata za zapošljavanje" kažu.