UNIŠTILE GA AFERE

ZA KALMETU NEMA SPASA, I HDZ OD NJEGA DIGAO RUKE? ‘On sigurno nema budućnost’

Božidar Kalmeta ponovno je u problemima nakon što je u desetak dana protiv njega podignuta i druga USKOK-ova optužnica, zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti u slučaju produkcije filma ‘Prometna renesansa Hrvatske’, plaćenog sa 612 tisuća kuna poreznih obveznika.

VIDEO: Ovo je film zbog kojeg Kalmeta ima novu optužnicu, plaćen je 612 tisuća kuna

Tereti ga se da je mimo postupka javne nabave s Fimi Medijom dogovorio produkciju filma, čije je Ministarstvo time oštetio za 612 tisuća kuna. Desetak dana prije potvrđena mu je i optužnica u aferi HAC Remorker.

Zbog svega navedenog mnogi se pitaju što će Plenković i HDZ poduzeti u vezi Kalmete. Šef HDZ-a se još nije čuo s Kalmetom niti je potonji kontaktirao s vrhom stranke. Nitko još nije siguran što će točno biti s Kalmetom.

BIJESNA KALMETINA REAKCIJA NA NOVU OPTUŽNICU: ‘Cvitan je to napravio da se dodvori Mostu’

Ministar vanjskih poslova uz Kalmetu

‘Teško je reći. Mislim da ćemo to pitanje otvoriti na Predsjedništvu’, rekao je jedan od članova tog tijela za Jutarnji.

Ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier medijima je odgovorio kako ne vidi niti jedan razlog da ga se isključi iz stranke.

‘To u ovom slučaju, kao i u bilo kojem drugom slučaju gdje se poštuje presumpcija nevinosti, ne bi trebalo biti u pitanju, a drugo je što se tiče političkih implikacija budućih mogućih kandidatura’, rekao je Stier te dodao da buduće kandidature treba raspraviti na stranačkim tijelima.

‘Nije se to još raspravljalo i pitanje je na kojim stranačkim tijelima, pretpostavljam da je to naša županijska organizacija u Zadarskoj županiji’, rekao je Stier.

NOVA OPTUŽNICA PROTIV KALMETE: Za nikad prikazani film ‘Prometna renesansa Hrvatske’ platio 612.000 kuna!

‘Za Kalmetu u HDZ-u više nema mjesta’

Izvor blizak vrhu stranke komentirao je pak kako ‘Kalmeta u HDZ-u više sigurno nema političku budućnost’.

‘Poslije druge optužnice sasvim je sigurno da iza Kalmete više ne može nitko stati’, rekao je izvor blizak vrhu HDZ-a te dodao da će za takozvanu tihu diplomaciju biti posla, jer slučaj Kalmeta se, tvrdi anonimni HDZ-ovac, neće samo tako riješiti.

‘Bit će to proces, jer ako padne Kalmeta, pada cijeli sustav koji je postavio u Zadru, a tamo nisu slabi, osvojili su osam mandata, njegovi ljudi su u Gradu, neće to ići lako’, zaključio je HDZ-ovac.

Dio članova zadarskog HDZ-a smatra kako će Kalmeta teško obavljati svoj posao uz optužnice.

‘Poštujem ono što je Kalmeta napravio za Zadar. No, mislim da je sam najavio da se više ne planira kandidirati na odgovorne funkcije kao što je, primjerice, mjesto gradonačelnika’, rekao je izvor iz stranke.

Povratak na Net.hr