HSS-OV KANDIDAT

JAMBO OŠTRO NAPAO MOST: ‘To su bleferi i štetočine, nisam ja magla i prijevara kao oni!’

Kandidat Narodne koalicije u 10. izbornoj jedinici i predsjednik regionalne organizacije HSS-a za Dalmaciju Stipe Gabrić Jambo u srijedu se ponovno obrušio na čelnike Mosta nazvavši ih sektom, bleferima i štetočinama.

“Ja nisam magla i prijevara kao što je Most”, izjavio je Gabrić Jambo za Radio Dalmaciju, komentirajući njegovu kandidaturu na 8. mjestu liste Narodne koalicije za 10. izbornu jedinicu.

Kazao je i da u toj izbornoj jedinici lijeva koalicija nikada nije imala više od sedam mandata te da on jedino može proći na preferencijalne glasove. “Ja smatram da ću pomoći listi Narodne koalicije i sebi, da ću proći, da ću se angažirati maksimalno od Splita do Konavala, zapravo po otocima i Zagori”, kazao je nekadašnji gradonačelnik Metkovića kojega je na tom mjestu naslijedio upravo čelnik Mosta Božo Petrov.

USKOK ODBACIO JAMBINU PRIJAVU PROTIV PETROVA: ‘Nismo otkrili nikakve elemente kaznenog djela’

Dodao je i da je “napravio dosta dobrih djela” te da će ljudi to prepoznati jer nije “magla i prijevara kao što je Most”.

‘Optužbe su lakrdija’

Osvrćući se na “optužnice koje spominju Petrov i Grmoja” Gabrić je rekao da ih se ne boji jer je legalist koji vjeruje u hrvatsko pravosuđe. Lakrdijom je nazvao i optužbe da je državni proračun oštetio za 4,5 milijuna kuna u korist proračuna grada Metkovića.

“Pravni stručnjaci i odvjetnici se smiju kakva je to optužnica, tu prijavu je podigao Luka Bebić i Ivo Sanader, raspustili su Gradsko vijeće 2004., 12 godina se ta trakavica vuče, pred svake izbore se to aktualizira, ali ja se toga ne bojim, ja mirno spavam”, kazao je Jambo.

NISU GA SE USUDILI MAKNUTI: Jambo ipak ostaje na izbornoj listi Narodne koalicije

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak obrazložio je u utorak kako je njegova stranka Stipu Gabrića Jamba kandidirala za saborskog zastupnika zato što je riječ o predsjedniku regionalne organizacije HSS-a za Dalmaciju te poručio kako će o tome je li Gabrić podoban za tu dužnost odlučiti birači, jer je kandidiran na poziciji sa slabim izgledima za ulazak u Sabor.

Povratak na Net.hr