Zbog dugova stanove prodaju i do 60 posto jeftinije!

Industrogradnja grupa, koja se veže uz poduzetnika Josipa Galinca, nedavno je sklopila predstečajnu nagodbu vrijednu oko 830 milijuna kuna, a dio dugova prema vjerovnicima odlučila je vratiti na specifičan način: dio stanova će prodati na javnim dražbama, a njihovu cijenu umanjiti za dug koji ima prema vjerovnicima.

To znači da bi vjerovnici stanove mogli otkupiti po mnogo nižim cijenama od tržišne, u nekim slučajevima i do 60 posto nižim od zagrebačkog prosjeka.

Na dražbi već 24 stana u Zagrebi i devet u Karlovcu

Već je sada u tijeku postupak iskazivanja interesa za kupnju Industrogradnjinih nekretnina. Na javnoj dražbi ponuđena su 24 stana u Zagrebačkoj 76 u Kustošiji i devet stanova u Ulici kralja Zvonimira u Karlovcu, piše Jutarnji list.

U ponudi stanova koji Industrogradnja želi prodati na javnoj dražbi jasno je naznačeno koji se dio može platiti gotovinom, a koji prijebojem. Naime, prijebojem se u nekim slučajevima može platiti i do 40 posto ukupne vrijednosti stana.

Kvadrat stana za 1.300 eura

Jedan od stanova s garažnim mjestom u ponudi Industrogradnje, primjerice stoji 89.000 eura. Gotovinom se može platiti 55,6 tisuća, a prijebojem 34 tisuće eura. Dakle, ako vjerovniku duguju 34 tisuće eura, za taj iznos umanjit će ukupnu cijenu stana. U tom slučaju, kupac će taj stan od 42 kvadrata platiti oko 1.300 eura po kvadratu.

Uz stanove, Industrogradnja će vjerovnicima ponuditi i druge mogućnosti: otkup građevinskog materijala, stolarije, neiskorištene opreme, strojeve, vozila. Vjerovnici dugove mogu naplatiti i angažiranjem Industrogradnje za izvođenje građevinskih radova.

Povratak na Net.hr