PREŽIVIO UDAR

VULIN OSTAJE NA ČELU HDSSB-a: Ministarstvo osporilo sjednicu ‘pučista’ koji su ga smijenili

Kada se prije dva tjedna dogodio raskol unutar HDSSB-a, dio članova Glavnog odbora predvođenih Vladimirom Šišljagićem i Dinkom Burićem smijenili su predsjednika stranke Dragana Vulina i čitav vrh stranke blizak njenom osnivaču Branimiru Glavašu.

Budući da je Vulin tada osporio legitimnost sjednice Glavnog odbora koji ga je smijenio, obje strane raskoljene stranke zatražile su očitovanje Ministarstva uprave o tome koja je u pravu. Danas je, kako javlja N1 televizija, Vulin potvrdio da je Ministarstvo dalo za pravo ‘smijenjenom’ vodstvu stranke.

NAKON VELIKOG RASKOLA U STRANCI: Branimir Glavaš više nije zastupnik u Saboru!

Sazvao izvanredni sabor stranke

Prema Vulinovim riječima, danas je stigao službeni dopis Ministarstva uprave “koji jasno kaže da se sjednica Glavnog odbora, odnosno sjednica koju su članovi Burićeve i Šišljagićeve skupine nazvali sjednicom, ne može nazvati sjednicom Glavnog odbora”.

“Posljedično, sve odluke koje su donesene ne mogu biti pravovaljane, a to znači i ona o opozivu mene kao predsjednika stranke, ali i svih drugih članova. Konačno se ovime razriješava situacija i mislim da će svima biti jasno da stranka već ima svoja, legalna tijela”, kazao je Vulin dodavši da je sazvao izvanredni sabor HDSSB-a za 14. siječnja 2017. godine.

‘BIO JE TO NEUSPJELI POKUŠAJ PUČA’: Šef HDSSB-a ekspresno izbacio iz stranke sve koji su tražili njegovu smjenu!

Vladimir Šišljagić i Dragan VulinFoto: Davor Javorović/PIXSELL

Pozvao ‘isključene’ članove da se vrate

Ova je situacija, kaže Vulin, nesumnjivo naštetila stranci, no ipak je pozvao sve članove koji su pod stegovnim mjerama da se vrate.

Također, kaže, Osječko-baranjska županija funkcionira bez problema i ne želi da se na nju preslikaju problemi unutar stranke.

Vulin je, inače, osječko-baranjski dožupan, a župan je Šišljagić koji ga je sijenio na sjednici koju je Ministarstvo uprave sada osporilo.

GLAVAŠ: ‘Burić je analni alpinist!’; BURIĆ: ‘Otiđi psihijatru, a ako ti ne pomogne – i egzorcistu’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr