SVI SU BILI MALO NERVOZNI

HDZ OTKRIO SVOJU STRANU PRIČE O INCIDENTU S MILANOVIĆEM U VUKOVARU: ‘Ovo je prava istina…’

Boraveći prošle subote u sklopu predizborne kampanje u Vukovaru, šef SDP-a i lider narodne koalicije Zoran Milanović upustio se u verbalni rat sa članovima HDZ-a koji su na jednom uličnom štandu propagirali svoju stranku.

Mediji su, piše Novi list, prenijeli kako su mu lokalni HDZ-ovci zviždali i vrijeđali ga, a da je on na to, više za sebe, rekao da su “šaka jada”.

Zviždali mu i dobacivali

Potom se oglasio i vukovarski SDP prozivajući za incident čelne ljude tamošnjeg HDZ-a.

“Čin zviždanja, vrijeđanja i neumjesnog dobacivanja koji je potaknut od predsjednika HDZ-a Vukovar, Damira Barne, i potpredsjednika gradskog vijeća Pilipa Karaule, u najmanju je ruku sramotan! Na opće čuđenje prisutnih građana, HDZ Vukovar ni u jednom trenutku nije skrivao gnjev i bijes te sramotno i nekulturno ponašanje”, stoji u priopćenju vukovarskog SDP-a.

“Dok je Milanović prolazio središtem Vukovara prvo mu je prišao HDZ-ovac Ćibarić i pitao ga zašto cijelu njegovu stranku naziva lopovskom. Milanović je zastao i objašnjavao mu da uvijek govori samo o vodstvu. Onda je krenuo dalje i kod HDZ-ova štanda, gdje je bilo dvadesetak ljudi, na poticaj Barne i Karaule su mu zviždali i dobacivali. Ne znam je li im on tada što odgovorio, ali to je sa strane HDZ-a bilo ispod svake razine”, dodatno je pojasnio predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

‘PREDSJEDNICA JE ŠAKA JADA, A PREMIJER ŠAMAR DRŽAVI’: HDZ zbog ovakvog govora traži kaznu za Milanovića

Mislio je da su huškači

Međutim, iz vukovarskog HDZ-a iznose svoju verziju događaja tvrdeći da je Milanović sam kriv za doživljene neugodnosti u tom gradu.

“Činjenica je da je Ćibarić naš član, ali doista mi nije poznato što je Milanović imao s njim prije nego što je prošao pokraj našeg štanda. Možda je bio nervozan, ali neosporno je da nam je dobacio: Što, došli ste huškati? A mi smo imali druženje s građanima i pojma nismo imali da Milanović dolazi u Vukovar. Da, naši su na tu njegovu provokaciju reagirali, no nije to bilo zato što sam ih ja nagovorio. Uostalom, kad je Milanović shvatio da mi nismo tu bili zbog njega, ispričao se Karauli. To je puna istina”, kazao je HDZ-ovac Barna za Novi list.

MILANOVIĆ ODGOVORIO VUČIĆU: ‘Šaka jada? Mogu ja smisliti mnogo gore uvrede, a za Beograd imam samo jednu poruku…’

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr