Play ponuda

Vukelić: U vojsci je sve u redu, imamo za WC papir!

shimmer fallback

Ministar obrane Branko Vukelić opovrgnuo je u srijedu da je vojska toliko u krizi da se raspušta i da nema za osnovne potrepštine vojnika poput toaletnog papira.

24.2.2010.
17:54
Play ponuda

U sklopu posjeta Ličko-senjskoj županiji ministar obrane Branko Vukelić sa suradnicima razgovarao je danas u Gospiću s predstavnicima lokalnih vlasti o povratku pripadnika Hrvatske vojske u Vojarnu "Josip ban Jelačić" u Otočcu i o dodjeli vojnih objekata koji HV-u nisu potrebni gradovima.

Nakon razgovora s ličko-senjskim županom Milanom Jurkovićem te gradonačelnicima Otočca i Gospića Mariom Barkovićem i Milanom Kolićem, ministar Vukelić je potvrdio da će zbog preseljenja Ministarstva obrane u Vojarnu "Croatia" u Zagrebu postrojbe za zajedničku potporu iz te vojarne biti preseljene u Otočac.

Opovrgnuo je medijske napise da se u Udbini namjerava urediti baza NATO-saveza. "Udbina je prostor koji je za Oružane snage perspektivan", rekao je ministar Vukelić, dodajući da ondje sada boravi dio postrojba HV-a, a tek treba donijeti konačnu odluku o tome za što će služiti sadržaji na nekadašnjoj udbinskoj vojnoj zračnoj luci.

'Vojska nije raspuštena'

Kad je riječ o trošenju novca iz proračuna u Hrvatskoj vojsci, ministar obrane je istaknuo kako nema nikakvih konflikata u Oružanim snagama i da nema mjesta špekulacijama da je vojska raspuštena, da nije u vojarnama. Ustvrdio je da su vremena teška, ali da nije istina da vojska nema za toaletni papir.

"To nije točno. Vojska ima novca za sve nužne potrebe koje mora imati za normalno funkcioniranje Oružanih snaga, ali činjenica je da Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska moraju nositi dio tereta vremena u kojem je cijela Hrvatska i njeni građani", rekao je ministar Vukelić, dodajući da su svi veliki projekti vezani za razvoj Oružanih snaga usmjereni prema hrvatskome gospodarstvu, pri čemu je naveo proizvodnju oklopnih vozila, novih odora za hrvatske vojnike, proizvodnju jurišne puške i sličnog u što su uključeni hrvatski proizvođači.

Župan Jurković izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s pripadnicima HV-a, posebice kad je riječ o izgradnji nekih infrastrukturnih objekata, a istaknuo je primjere nekadašnjih vojarni u Kaniškoj i Pazariškoj ulici u Gospiću te u Otočcu, gdje su uređeni društveni objekti vezani uz infrastrukturu i gdje se grade novi stanovi. Postrojbe HV-a smještene su u Gospiću, Otočcu i Udbini.

Prethodni članak:

arti-201002050509006

Play ponuda
Play ponuda