Play ponuda

Vukelić: Naslovnica Novosti uvreda je za građane

shimmer fallback
6.10.2010.
10:20
Play ponuda

Ministar obrane Branko Vukelić smatra da je naslovnica tjednika Novosti uvreda za sve sudionike Domovinskoga rata i za sve građane hrvatske države, a pogotovo za branitelje i stradalnike Domovinskoga rata.

U telefonskoj izjavi za treći Dnevnik HTV-a ministar Vukelić istaknuo je kako je zaista neprihvatljivo dovoditi u kontekst agresora i njegovo zrakoplovstvo, koje je razaralo i ubijalo po Hrvatskoj, sa zrakoplovstvom hrvatskih oružanih snaga koje danas štite i brane Hrvatsku i sudjeluju u mnogim aktivnostima, kao što su protupožarna obrana i pomoć stradalima.

Na pitanje hoće li tražiti da se ukine financiranje tjednika Novosti iz državne blagajne, Vukelić je rekao da to nije u njegovoj nadležnosti te da to ne namjerava tražiti, kao i da su se o tome, koliko on zna, oglasile i udruge.

Istaknuo je da je očekivao da će se glavni urednik Novosti na neki način ispričati za neprimjerenu usporedbu, ali da takve izjave nije čuo.

Potvrdio je da je o tome razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor i ponovio kako je neprihvatljivo dovoditi u kontekst onoga koji je napadao Hrvatsku i onoga tko ju danas brani.

"Ako nekoga danas veseli velika nesreća koja se dogodila - pad dvaju zrakoplova, onda nas to treba žalostiti i trebamo se pitati zašto to nekoga veseli, kao što je sve nas u Hrvatskoj veselilo kada su naši branitelji oborili dva zrakoplova tzv. JNA koji su ubijali i rušili Hrvatsku", izjavio je.

Na naslovnici najnovijega broja tjednika Novosti, koji izdaje Srpsko narodno vijeće, objavljena je fotografija dvaju hrvatskih "migova" s nacionalnim obilježjem i naslovom "Obadva, obadva su pala!".

Zbog te naslovnice i činjenice da se taj tjednik financira iz državnog proračuna prosvjedovao je i Hrvatski Helsinški odbor za ljudska prava.

Prethodni članci:

arti-201010050788006 arti-201010050409006

Play ponuda
Play ponuda