ISKRE IZMEĐU DVA PREDSJEDNIKA

VUČIĆ BRZINSKI ODGOVORIO MILANOVIĆU: ‘Siguran sam da je za mene glasao velik broj Hrvata, ali ja ne brojim krvna zrnca…’

Vučić tvrdi da postoji kampanja mržnje u Hrvatskoj prema njemu i Srbiji te dodaje da u Hrvatskoj ne žele vidjeti koliko je u Srbiji puno učinjeno za hrvatsku zajednicu, za razliku od odnosa prema Srbima i Hrvatskoj

Između dva predsjednika susjednih država malo je “zaiskrilo” pa je tako novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović nedavno postavio pitanje “je li netko od Hrvata u Srbiji glasao za Vučića” pa dodao da “za njega kao predsjednika Hrvatske glasaju i Srbi”. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije želio ostati dužan Milanoviću pa mu je odgovorio da nije prebrojavao krvna zrnca onih koji su glasali za njega, ali da je siguran da je glasao velik broj Hrvata. “Može me slobodno pitati jesu li Hrvati glasali za mene, ali ja ne brojim krvna zrnca”, prenosi N1 Vučićevu izjavu.

MILANOVIĆ O MIGRANTIMA I VOJSCI NA GRANICI, ALI I O KORONAVIRUSU: ‘Događa se nešto što svijet još nije iskusio…’

Predsjednik Srbije je siguran da je velik broj Hrvata glasao za listu Srpske napredne stranke na izborima jer je pobjeđivala i u velikim mjestima gdje su Hrvati većinsko stanovništvo u Srbiji i gdje su nastupale i njihove nacionalne liste. Vučić tvrdi da postoji kampanja mržnje u Hrvatskoj prema njemu i Srbiji te dodaje da u Hrvatskoj ne žele vidjeti koliko je u Srbiji puno učinjeno za hrvatsku zajednicu, za razliku od odnosa prema Srbima i Hrvatskoj.

VUČIĆ NA TELEVIZIJI NAPAO MILANOVIĆA: ‘Malo je koji svjetski državnik Srbiju i srpski narod nazvao šakom jada, ali ipak…’

VUČIĆ ODBRUSIO MILANOVIĆU: ‘Vrijeme kad su Srbi sebe ponižavali i klečali da dobiju lijepu riječ je prošlo’

O migrantskoj krizi: ‘Nećemo se iživljavati nad tim ljudima, ali ako bude potrebno u Srbiju neće ući nitko’

Aleksandar Vučić osvrnuo se i na migrantsku krizu te je izjavio da će Srbija biti solidarna s migrantima, no da njegova država neće postati “parking za izbjeglice” i da nikome neće dopustiti da ugrožava sigurnost građana.

“Ukoliko bude potrebno, u Srbiju neće ući nitko. Ali to ćemo sami procjenjivati, a nećemo se iživljavati nad tim ljudima. Sigurno nećemo biti parking za migrante i neće biti naseljeno 400.000 migranata. Naravno da neće”, rekao je Vučić na Pink televiziji.

Predsjednik Srbije kazao je da će Srbija nastaviti sa solidarnosti, ali da neće dopustiti nikakvo ugrožavanje sigurnosti građana. Objasnio je da je zato odlučeno da se pošalju dodatne policijske snage u Šid, gdje je najveći broj migranata koji pokušavaju prijeći hrvatsku granicu.

ALEKSANDAR VUČIĆ SE UVRIJEDIO: Reagirao je na ‘teške riječi’ koje su Milanović i Kolinda izrekli na njegov račun

Povratak na Net.hr