TOPLOTNI UDAR

VRUĆINE SU NESNOSNE, REBRO JE PUNO: ‘Hitna samo iskrcava dehidrirane starce, ruše se po čekaonici…’

Tek oko tri sata ujutro stanje se malo smirilo, no već u šest ujutro su ponovno krenuli dolasci malaksalih starijih građana

Kada nastupe pasje vrućine liječnici većinom preporučaju da se ostane u zatvorenom, po mogućnosti klimatiziranom prostoru s puno tekućine. Najosjetljivije skupine su uvijek stariji građani, djeca, trudnice te kronični bolesnici.

Upravo ovi prvi teško podnose vrućinu i fizički im nije dobro pa su “zatrpali” hitnu pomoć na zagrebačkom Rebru. Trenutačna temperatura u metropoli je 33 stupnjeva Celzijusa s osjetom od 38 stupnja Celzijusa što je je previše za sve, a kamo li za stare građane. Kako saznaje Index, u zagrebačkoj bolnici Rebro od jučer bilježi povećani broj intervencija, ali prava opsada uslijedila je danas, kad je Zagreb zahvatio vrhunac toplinskog vala.

Stariji ljudi su dehidrirali

“Hitna samo iskrcava dehidrirane starce, ovi koji sami dođu ruše se po čekaoni. Leže nam po hodnicima i nemamo dovoljno ležajeva i kolica u nekim trenucima”, rekli su Indexu s hitne. Tek oko tri sata ujutro stanje se malo smirilo, no već u šest ujutro su ponovno krenuli dolasci malaksalih starijih građana. Hitna još uvijek nema točne brojke, ali s obzirom na to da trenutno nemaju vremena sređivati papire, moguće da ni neće imati točan broj.

NEZAPAMĆENI TOPLINSKI VAL STIŽE U EUROPU: ‘Pakao dolazi’; U Hrvatskoj će temperature ići i do 40°C, poznato je i kada

SHVATITE OVO OZBILJNO: Danas kreće vrhunac toplinskog vala, temperature ponegdje do +40! Četiri grada su posebno na udaru

Povratak na Net.hr