OPAKO BLIZU 40 STUPNJEVA! / Vruće? Pogledajte kolike su temperature izmjerene danas u 15 sati u hrvatskim gradovima, ali i gdje je bilo najtoplije

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

U 15 sati je najviša temperatura u državi izmjerena u Valpovu gdje je temperatura dosegla čak 39,4 stupnjeva, a u Belom Manastiru je temperatura došla do 38,9 stupnjeva

23.7.2022.
17:40
Neva Zganec/PIXSELL
Play logo

Vrhunac je toplinskog vala, a DHMZ je za danas upalio crveni alarm za tri regije: riječku, karlovačku i zagrebačku regiju.  Vrhunac toplinskog vala je, a opasnost će biti i na području Splita te u kopnenim područjima Zagreba i Karlovca.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je i kolike su temperature zraka u hrvatskim gradovima.  U 15 sati je najviša temperatura u državi izmjerena u Valpovu gdje je temperatura dosegla čak 39,4 stupnjeva, a u Belom Manastiru je temperatura došla do 38,9 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

U Zagrebu na Griču je zabilježeno čak 38,8 stupnjeva, u Vinkovcima je 38,4 stupnjeva, a u Bosiljevu 38,3 stupnja. Temperaturni rekorderi koji slijede su Osijek, Slavonski Brod i Gradište kod Županije u kojima je izmjereno 38 stupnjeva. 

Najniže temperature koje su izmjerene u 15 sati bile su na Zavižanu i Biokovu gdje je na vrhovima bilo oko 24 stupnja. Ipak, u većini zemlje su temperature iznad 30 stupnjeva.

shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback
shimmer fallback

Image
UPALJEN CRVENI METEOALARM /

Danas je vrhunac toplinskog vala, temperature će dosezati i 40 °C! 'Priroda nam poručuje da dolazi još više ekstrema'

BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo