GRAD NA DRAVI

VRKIĆ UVJERLJIVO VODI U OSIJEKU, ALI MORA U DRUGI KRUG: ‘Građani su glasovima potvrdili ono što sam do sada radio’

Ivan Vrkić, aktualni osječki gradonačelnik i kandidat grupe birača kojeg podupiru SDP, HNS, HSS i Aktivni nezavisni umirovljenici, izjavio je u nedjelju kako je zadovoljan rezultatima prvih izlaznih anketa, prema kojima je dobio 38,35 posto glasova, te poručio da preostaje još puno posla, jer je ovo tek dobar uvod u drugi izborni krug.

U izjavi medijima Vrkić se zahvalio građanima na iskazanom povjerenju, jer drži kako su svojim glasovima potvrdili ono što je radio u prethodnom četverogodišnjem mandatu, ali želi biti realan i odraditi preostali dio posla, kako bi stekao potpunu uvjerljivost.

POLITIČKI ANALITIČAR ZA NET.HR: ‘U Osijeku je najmanje neizvjesno… U Zagrebu, Rijeci i Splitu bit će tijesno, evo što bi moglo odlučiti’

Ivana Šojat u drugome krugu očekuje glasove svih koji nisu glasali za VrkićaFoto: Davor Javorovic/PIXSELL

Prema izlaznim anketama, na drugom je mjestu s 18,06 posto glasova kandidatkinja HDZ-a Ivana Šojat koja također ističe zadovoljstvo izlaznim anketama, a misli da će postotak njezinih glasova ipak rasti.

Smatra kako su građani glasovanjem za nju pokazali da žele promjenu u Osijeku, a s obzirom da lokalni izbori nisu ideološki, napominje kako u drugom izbornom krugu računa na glasove svih onih koji nisu glasovali za Vrkića u prvom krugu.

Povratak na Net.hr