RASTE NAPETOST U HDZ-u

VRIJEME CURI, A IMENA SE NE ZNAJU: U novoj Vladi zasad sigurni samo Krstičević i Stier

Ako Andrej Plenković sljedeći tjedan planira izglasavanje povjerenje Vladi, onda bi valjda prvo trebao i sastaviti vladu. Vrijeme mu curi.

S obzirom na činjenicu da je podnio ostavku na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu, potvrđuje da Davor Ivo Stier ide na mjesto ministra vanjskih poslova u vladi Andreja Plenkovića, a vrlo vjerojatno i na poziciju potpredsjednika vlade, piše Novi list.

Kovač izgubio resor

Dakle, dosadašnji ino-ministar Miro Kovač, unatoč potpori braniteljskih udruga i unatoč tome što je i sam rekao da je na raspolaganju mandataru Plenkoviću, gubi ovaj resor.

KOVAČ BURNO REAGIRAO NA NAJAVE DA VIŠE NEĆE BITI MINISTAR: ‘To je rijetko viđena bedastoća’

Neslužbeno, ali pouzdano, iz HDZ-a se posljednjih dana izgovaralo i ime Damira Krstičevića kao ministra obrane. Uz navedenu dvojicu tu je još Davor Božinović koji će, kako je Plenković rekao, biti šef kabineta. Osim ova tri imena više nijedno nije poznato, a ostalo je još manje od tjedan dana za sastavljanje vlade.

Znamo da ništa ne znamo

Budući da Ivana Maletić nije podnijela ostavku u Europskom parlamentu, slobodno možemo reći kako je jasno da ona, iako je autorica HDZ-ovog gospodarskog programa za izbore, neće u Vladu. A ni aktualni ministri Oreškovićeve tehničke vlade nisu dobili poziv na razgovor s mandatarom.

Tko će u Vladu – i dalje se ne zna.

ANDREJ PLENKOVIĆ ODLUČIO: Važnu funkciju u novom Saboru obavljat će Milijan Brkić, a ne Miroslav Tuđman!

Zamjene u Europskom parlamentu

Zbog odlaska Stiera i Plenkovića iz Europskog parlamenta, kao njihove zamjene u EP odlaze Ivica Tolić i Ivan Tepeš, kandidati koji su na izborima za Europski parlament 2014. godine bili sedmi i osmi na listi s koje u Bruxelles otišlo prvih šest kandidata.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr