OVO JE NADREALNO

VRHUŠKA HDZ-A OPTUŽILA OPORBU I MEDIJE: ‘Pokušavaju rušiti HDZ, jer Banovinu nazivaju Banijom’

Vrh HDZ-a je na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća sipao kritike prema medijima i oporbi, smatrajući kako namjeravaju naštetiti Vladi, stranci i premijeru

Vrh HDZ-a danas se na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, vrha HDZ-a žestoko obrušio na oporbu i medije. Kako doznaje Jutarnji, premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica i Vladimir Šeks na virtualnom su sastanku optužili dio medija da se udružio s oporbom, plasiravši tvrdnje da je država loše reagirala nakon potresa na Baniji, s ciljem stvaranja štete Vladi, HDZ-u i premijeru.

‘NI CRIJEP NIJE SMIO OTPASTI, A IMAMO MRTVIH’: Razorene kuće uopće nisu imale armature; Arhitekt: ‘To je kriminal’

Sjednicu je otvorio Plenković riječima kako dio medija i oporba žele umanjiti ulogu Vlade u pomoći Baniji, a nakon toga je riječ uzeo Jandroković rekavši da će ih “oporba napasti” na skorašnjoj sjednici Sabora. Optužili su medije za udruživanje s Platformom Možemo! i Domovinskim pokretom. Dubravka Šuica je, navodno, ustvrdila da mediji pokušavaju rušiti HDZ, jer “Banovinu nazivaju Banijom”.

LOVAC IZ POTJERE RIJEŠIO DILEMU OKO KOJE SE LOME KOPLJA – JE LI BANIJA ILI BANOVINA? ‘Nemojmo se brukati glupim zaključcima’

Na sjednici su dugo govorili sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te ministri Darko Horvat i Tomo Medved, a oni koji su se uključivali u razgovor, uglavnom su hvalili Vladu i njezine poteze. Na sjednici je sudjelovao i Davor Božinović, ali on nije govorio ni o Baniji, ni o medijima, ili oporbi, već – o koronavirusu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr