Vrhunac južine tek slijedi, temperature rastu na 17°C!

Prave zime još uvijek nema na vidiku, a kako se čini, južina će u idućih nekoliko dana dodatno ojačati. Pripremite se na iznadprosječno toplo vrijeme s temperaturama do proljetnih 17°C.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru u četvrtak će prevladavati umjereno i znatno oblačno, krajem dana mjestimice s kišom. Drugdje djelomice i pretežno sunčano, uz porast naoblake u drugom dijelu dana.

Vjetar će biti većinom slab, od sredine dana ponegdje umjeren, na udare u gorju i na sjeverozapadu i jak jugozapadni i južni. Na Jadranu će zapuhati jugo, najprije na sjevernom dijelu, a do kraja dana i drugdje. Najviša dnevna temperatura, prema prognozama DHMZ-a, bit će između 6 i 11, na Jadranu od 11 do 16 °C.

U petak nas očekuje umjereno i pretežno oblačno, vjetrovito i zamjetno toplije nego što je uobičajeno. Kiša je moguća ponegdje na sjevernom Jadranu i u gorju, a prema kraju dana i mjestimice u Dalmaciji te u dijelu središnje Hrvatske.

Vjetar slab i umjeren, ponegdje na sjeverozapadu, te u Lici i Gorskome kotaru i jak jugozapadni s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako, osobito prema otvorenome i olujno jugo. Najniža jutarnja temperatura od 3 do 8, na Jadranu 8 do 13. Najviša dnevna uglavnom između 11 i 17 °C, malo niža mjestimice u gorju.

Vikend – kiša i jako toplo

Za vikend nas očekuje toplo, no oblačno i kišovito vrijeme, osobito u gorju, na sjevernom Jadranu i krajnjem jugu. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno do jako jugo.

Jutarnja temperatura bit će od 4 do 9, a na Jadranu od 11 do 17°C. Najviša dnevna posvuda će biti od 11 do 17°C.

Idući tjedan trebao bi započeti s više sunca i manje kiše, no i dalje s visokim dnevnim temperaturama.

Tek se u drugoj polovici tjedna očekuje smirivanje južine i malo niže temperature, no daleko od uobičajenih za ovo doba godine.

Na Biokovu konačno snijeg

Podsjetimo, na Biokovu je preksinoć i jučer pao prvi ovogodišnji snijeg, prekrivši vrhove više od 1.500 metara, koji su jutros zbog niske temperature i zaleđeni.

Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri, na kojem ima desetak centimetara snijega, temperatura se u četvrtak ujutro spustila na minus 3 Celzijeva stupnja, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

http://vijesti.hrt.hr/na-biokovu-minus-3-i-prvi-ovogodisnji-snijeg

Povratak na Net.hr