VRHOVNI SUD SE OGLASIO O DERNEKU SUDACA U KERUMOVOJ KONOBI: / Za slučaj se sad zainteresirala i policija

'Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno',

5.2.2021.
8:44

Povodom skandala sa zabavom u konobi splitskog poduzetnika i političara Željka Keruma, gdje su kršeći epidemiološke mjere i zabranu okupljanja u ugostiteljskim objektima bila čak petorica sudaca iz Splita, a za što se doznalo nakon što je do javnosti došla snimka te zabave, oglasio se Vrhovni sud Republike Hrvatske.

Podsjetimo, na fešti kod Keruma bili su predsjednik Županijskog suda u Splitu Bruno Klein, predsjednik Upravnog suda u Splitu Silvio Čović, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin, sudac Županijskog suda Miho Mratović te Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu. Oni su se zabavljali u konobi "Pršut" u Kaštelima pretprošle subote, 23. siječnja.

Prekršili Kodeks sudačke etike

"Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačke etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost. Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodeksu sudačke etike", stoji u priopćenju Vrhovnog suda objavljenom, kako stoji u priopćenju, povodom "druženja nekolicine sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u Splitu u konobi poduzetnika i kandidata za gradonačelnika Splita".

Za slučaj se zainteresirala i policija

Index.hr piše kako se za ovaj događaj zainteresirala i splitska policija.

"Policija će obaviti potrebne provjere te će u postupak uključiti i tijela koja obavljaju nadzor rada ugostiteljskih objekata i nadzor Odluka Stožera civilne zaštite na način da ćemo ih izvijestiti o utvrđenim činjenicama i pružiti potporu u poslovima iz njihove nadležnosti", rekli su za Index iz PU splitsko-dalmatinske.

Inače, osim domaćina Keruma i spomenutih sudaca, na zabavi je bio i Ivica Mornar, bivši nogometaš Hajduka koji je slavio rođendan te još nekoliko uzvanika.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali