VRGORAC ZAPOČEO S ISPLATAMA SREDSTAVA ZA POPLAVOM OŠTEĆENE OBJEKTE: / 'Čeka se ljepše vrijeme s kojim će početi i radovi'

Županija splitsko-dalmatinska dostavila je sredstva Gradu Vrgorcu koji je počeo s isplatama u iznosu od 50 posto sredstava od vrijednosti službene procijene oštećenja,

12.3.2021.
13:13
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Grad Vrgorac započeo je s isplatama sredstava za poplavom oštećene kuće i gospodarske objekte u Kokorićima, koje je u prosincu prošle godine zahvatila poplava, doznaje se u petak iz gradske uprave.

Županija splitsko-dalmatinska dostavila je sredstva Gradu Vrgorcu koji je počeo s isplatama u iznosu od 50 posto sredstava od vrijednosti službene procijene oštećenja, a ostalih 50 posto isplatit će se nakon dostavljenih računa vezanih za obnovu imovine i stradale opreme.

Sanacija štete na zgradi škole

Prvi ugovor o prijenosu sredstava potpisan je između Grada Vrgorca i Osnovne škole Vrgorac, potvrdio je ravnatelj škole, Krešo Kuran, koji je potpisao ugovor o prijenosu 119. 459,00 kuna za sanaciju štete na zgradi Osnovne škole u Kokorićima.

Idućih nekoliko dana bit će potpisano još 37 ugovora sa oštećenicima kojima su stradale kuće i gospodarski objekti, u vrijednosti 3.058.655 kuna, rekao je dogradonačelnik Vrgorca Mile Herceg, koji je ujedno i zapovjednik Stožera Civilne zaštite.

Čeka se dolazak ljepšeg vremena s kojim će početi i radovi na sanaciji kuća. Oštećenici mogu započeti radove i nabavku opreme s ovih isplaćenih 50 posto avansa od vrijednosti ugovora, a ostatak ćemo isplatiti nakon dostavljenih računa i pregleda Stručnog povjerenstva Grada i Županije, izjavio je Herceg za Hinu.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali