VREMENSKA PROGNOZA / Stigla je promjena vremena u čitavoj Hrvatskoj, u Dalmaciji su mogući pljuskovi, meteorolog otkriva što nas čeka u nastavku tjedna

thumbnail

Na sjevernom Jadranu najviše sunčana vremena, a raskidat će se i oblaci u gorskim područjima

9.8.2022.
9:33
Play logo

Stižu promjene u cijeloj Hrvatskoj, a već tijekom noći se naoblačilo u unutrašnjosti. Na zapadu je tek prolazno s malo kiše, koje će češće pa i u obliku grmljavinskog pljuska ujutro i prijepodne biti u Slavoniji. Duž Jadrana, posebice prema jugu, djelomice sunčano, ali uglavnom suho. Jutro će opet biti relativno toplo, uz more i vrlo toplo, donosi meteorolog RTL-a Dorian Ribarić.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj razvedravanje, a ubrzo će u zapadnijim predjelima prevladavati sunčano. Vjetar slab do umjeren, na sjeveru prolazno pojačan sjeveroistočni, a temperatura slična, između 27 i 29 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku još uvijek dosta zaostalih oblaka, a tek će tu i tamo biti kraćih sunčanih razdoblja. Pritom još mjestimice može pasti koja kap kiše, uglavnom u Posavini. Vjetar će oslabjeti, a bit će ugodnije, oko 26-27 °C.

Image
PRŽI PA PADA /

U Dubrovniku nikad nije bilo vruće kao jučer, pao je rekord, živa otišla do nestvarnih razina: Hrvatsku sada čeka velika promjena

Image
PRŽI PA PADA /

U Dubrovniku nikad nije bilo vruće kao jučer, pao je rekord, živa otišla do nestvarnih razina: Hrvatsku sada čeka velika promjena

Na moru postoji mogućnost za lokalne pljuskove

U Dalmaciji više promjenjive naoblake, a postoji i mogućnost za lokalne pljuskove, uglavnom u zaleđu, ali poneki može zalutati do obale, najizglednije na jugu. Puhat će umjerena bura i tramontana, a bit će tek malo manje vruće nego jučer.

Na sjevernom Jadranu najviše sunčana vremena, a raskidat će se i oblaci u gorskim područjima. Bura umjerena, ponegdje jaka, a navečer opet na udare olujna. Temperatura uz more oko 30 stupnjeva, a u gorju oko 25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na kopnu

Idućih dana na kopnu stabilnije s više sunca, a promjenjivije zatim ponovno od petka, osobito u danima vikenda. Kiša i pokoji pljusak se tada uglavnom očekuju u gorju i na istoku. U početku još povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, zatim mirnije. Jutra svježija, a danju ostaje primjereno toplo za ovaj dio kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućih dana na moru

Na Jadranu većinom sunčano, ali do petka još po buri i tramontani. Za vikend i na moru neće biti sasvim stabilno. Bit će lokalnog razvoja oblaka pa postoji i manja mogućnost za koji neverin. Dnevna temperatura uglavnom oko 30 °C, a i noći će napokon biti sve podnošljivije.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo