banner

KURIKULARNA REFORMA

VRDOLJAK SE ISPRIČAO ZBOG IZJAVE O PROFESORIMA: ‘Profesori su stup obrazovanja, isprike svima koje sam razljutio’

Nakon što je izjavio kako kako se profesori bez posla mogu prekvalificirati, šef HNS-a se ispričao zbog svoje izjave i kako njegova izjava nije imala namjeru obezrijediti tuđe znanje i struku

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ispričao se na Facebooku zbog svoje izjave koju je dao o prekvalifikaciji profesora u TNT emisiji N1.

Vrdoljak je rekao kako profesori bez posla se mogu prekvalificirati, mogu se prebaciti neke predmete koji su danas deficitarni

“Svi su rekli da je problem naći profesore informatike. Pedagoške predmete svi znaju”, izjavio je Vrdoljak nakon čega je došlo do burnih reakcija javnosti.

VRDOLJAKU NIŠTA NIJE SPORNO: ‘Zašto profesor povijesti ne bi posto profesor informatike?’ 

PLJUŠTE REAKCIJE NA NOVU VRDOLJAKOVU NEBULOZU: ‘A zašto se on ne prekvalificira u astronauta pa da ga pošaljemo u orbitu?’ 

Isprika na Facebooku

”Ispričavam se svima koje je moja nedavna izjava o mogućnosti prekvalifikacije profesora u projektu dualnog obrazovanja povrijedila i razljutila. Svi moji stavovi o obrazovanju uvijek su isticali profesore kao stup obrazovanja i zato je HNS upravo profesorima i znanstvenicima prepustio vođenje Ministarstva znanosti i obrazovanja i pratećih reformskih procesa.

Moja ilustracija prekvalifikacije nije bila primjerena. Međutim, sasvim sigurno ta izjava nije imala namjeru obezvrijediti tuđe znanje i struku, nego jasno naglasiti da svaki reformski proces traži promjenu i prilagodbu svih nas koji smo u te procese uključeni.

Isto tako, ako želimo prilagoditi obrazovanje potrebama tržišta rada i ako generalno želimo ići u korak s razvijenim zemljama, moramo otvarati širi dijalog i o osjetljivim pitanjima kao što su potrebe tržišta za pojedinim zanimanjima.

Argumentirana rasprava svih uključenih u ovu temu svakako je bolje rješenje nego zatvaranje očiju pred problemima koji se neće riješiti ako se pravimo da ih nema”, napisao je na Facebooku šef HNS-a Ivan Vrdoljak.

Povratak na Net.hr