NESPRETNO KOMUNICIRANJE

VRDOLJAK POŽALIO SINOĆNJE RIJEČI NA FACEBOOKU: ‘Bolje tableta za spavanje, nego tvit u 3 ujutro’; Bocnula ga i Anka Mrak Taritaš

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, jutros je na svom Twitter profilu napisao kako je, u slučajevima kad vas muči nesanica, bolje uzeti tabletu za spavanje nego javno komentirati aktualne događaje jer se često dogodi da vas pogrešno interpretiraju.

Novim postom pokušao je obraniti integritet svoje stranke, kazavši kako je HNS dosljedan i vjeran svojim vrijednostima, a da sada sav fokus mora biti na Milanu Bandiću. Time je Vrdoljak htio reći kako je u tijeku kampanja i energična borba za gradonačelnika Zagreba u kojoj HNS-ova Anka Mrak  Taritaš malo zaostaje za trenutačnim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem te kako nije vrijeme za nagađanja i prepucavanja oko potencijalnog dogovora s HDZ-om i moguće HNS-ove podrške Andreju Plenkoviću.

Medijsku buru i oštre reakcije javnosti Vrdoljak je izazvao sam kad je na Twitteru nešto malo iza tri sata ujutro napisao kako je “danas sigurniji nego ikad da se na reformi obrazovanja lomi budućnost Hrvatske”.

Vrdoljak je svoj komentar napisao nakon što je ranije sudjelovao na prosvjedu potpore obrazovnoj reformi, a iako u svom statusu nigdje nije spominjao ni Plenkovića ni HDZ, mnogi su njegove riječi protumačili kao najavu njegove suradnje s Plenkovićem koju će opravdati radom na reformi obrazovanja. Neki u predviđanjima idu toliko daleko da tvrde kako vodstvo HNS-a za svoju potporu HDZ-u traži mjesto potpredsjednika Vlade i tri ministarstva, a među kojima je i Ministarstvo obrazovanja i preuzimanje kurikularne reforme.

Danas oko podneva Vrdoljakovo “trabunjanje” na Facebooku i Twitteru komentirala je i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš. Ona je na Twitteru napisala “U 3 ujutro tweeta samo Trump”, riječi kojima je jasno bocnula šefa HNS-a.

VRDOLJAK TWEETOM USRED NOĆI NAJAVIO KOALICIJU S HDZ-om? ‘Bit će reforme, makar mi to bilo zadnje’

Jedna od onih koja je prozvala Vrdoljaka je i bivša SDP-ovka i stručnjakinja za odnose s javnošću, Aleksandra Kolarić, koja smatra kako je predsjednik HNS-a ovom izjavom najviše naštetio Anki Mrak Taritaš.

Hoće li Anki Mrak Taritaš ova pomalo nesmotrena izjava predsjednika HNS-a u fotofinišu izbora zaista naštetiti, ostaje za vidjeti. Trenutačno je sigurno jedino to da u HNS-u postoji nekoliko struja koje različito gledaju na moguću suradnju s HDZ-om. Tako primjerice Anka Mrak Taritaš javno izjavljuje kako taj scenarij za nju nije moguć pa stoga ni ne čudi Vrdoljakova opreznost i strategija čekanja koja podrazumijeva završetak izbora kako bi se konačno očitovao o situaciji s HDZ-om.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr