VOJNI ANALITIČAR OTKRIVA OVISE LI NAŠI ODNOSI SA SAD-OM O KUPOVINI NJIHOVIH F-16: / 'Nabava aviona ima dugoročne posljedice...'

Vojni analitičar kaže da nabava zrakoplova znači otvaranje posebnog odnosa koji će trajati jedno ili dva desetljeća

2.10.2020.
20:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Hrvatska treba uskoro kupiti borbene zrakoplove, a već neko vrijeme u javnosti različiti analitičari govore da bi ta odluka trebala pasti na američke F-16 borbene avione.

"Odnosi SAD-a i Hrvatske ne ovise o jednoj osobi i o samoj kupnji vojnih zrakoplova. Odnosi dviju država aktivni su već dugo godina. Investicije vezane za vojnu industriju od 2009. iznose preko 600 milijuna dolara. Sve to uključuje razmjene, tehnologiju i velike stvari pa do obnove vrtića, kazao je Igor Tabak za HRT, koji je inače vojni analitičar portala Obris.org.

Dugoročne posljedice nabave aviona

Tabak kaže da nabava zrakoplova znači otvaranje posebnog odnosa koji će trajati jedno ili dva desetljeća. "Dugoročne posljedice toga znatno su teže i intenzivnije od same nabave zrakoplova". navodi Tabak.

Podsjetimo, Hrvatsku će danas posjetiti američki državni tajnik Mike Pompeo te se mnogi nadaju da će upravo on obavijestiti hrvatske građane o tome da se ukidaju vize za SAD.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali