Vođa seljačkog bunta dobio pet milijuna kuna poticaja!

Glavni vođa prosvjeda mljekara i najveći proizvođač mlijeka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Mladen Šolčić u tri je godine primio više od pet milijuna kuna poticaja! Priznaje da je dobio novac, no kaže da nema ‘ni stan ni apartman, ni vilu ni vinograd’.

Potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Mladen Šolčić, stoji u dokumentima koji su stigli Večernjem listu, u tri je godine primio više od pet milijuna kuna poticaja! Točnije, u vremenu od 2008. do 2011. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se vodi na suprugu Snježanu dobilo je 5.003.238,61 kunu državnih poticaja, odnosno po godini dodijeljeno im je 1.667.746,20 kuna poticaja.

Dužnici prijetio smrću

Mladen Šolčić član je HDZ-a, a u listopadu 2011. nepravomoćno je, pak, osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci (uz rok kušnje od dvije godine) i zbog kaznenog djela otmice. Naime, kako stoji u presudi Općinskog suda u Bjelovaru on je 22. ožujka 2011. godine oko 11 sati u Bjelovaru u Ulici Matice hrvatske prišao s leđa Ljiljani Čunović, uzeo joj je iz ruku mobitel i ključeve vozila, te je ugurao u njezin automobil, prijeteći joj smrću ako ne vrati novac koji je uzela sa žiroračuna njegove obitelji. Bojeći se prijetnji, Lj. Čunović je pristala na njegove zahtjeve i vratila mu novac.

“Ja jesam ušao u sukob s tom gospođom, ali to nije bila otmica. To su gluposti”, kaže Šolčić navodeći da je sve dobivene poticaje uložio u OPG koji je supruga osnovala prije sedam godina.

Prve su godine proizveli 100.000 litara mlijeka, danas proizvode 1,7 milijuna litara godišnje.

“Nemam ni stan ni apartman, ni vilu ni vinograd. Imam samo ono što se nalazi na OPG-u”, zaključuje Šolčić .

Povratak na Net.hr