Nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke i poznati riječki gastroenterolog, Davor Štimac, najavio je za četvrtak predstavljanje kandidata svoje liste na lokalnim izborima i za Primorsko-goransku županiju, rekavši da Grad Rijeku želi voditi kao i ranije KBC Rijeka dovođenjem stručnih ljudi na čelna mjesta bez političkog predznaka, javlja N1.

“U četvrtak najavljujem da predstavljamo tim za županiju, naše dožupane koji će ići i u tu borbu. Osim Rijeke, gdje nam se smiješi pobjeda, odlučili smo ići i na županiju. Tu odluku smo donijeli prije mjesec, mjesec i po”, kazao je Štimac, najavivši da će predstaviti ljude iz preko 20 gradova i općina.

Što se tiče tvrdnji da nastupa kao “prikriveni kandidat HDZ-a”, Štimac je rekao da su to potpuno netočne informacije. "Kao što znate, ja sam razriješen s mjesta KBC-a, odnosno nije da sam razriješen, nego nisam ponovno izabran. Upravno vijeće je bilo upravno vijeće s članovima HDZ-a, tako da je ta priča koju spominjete meni čak nevjerojatna. Bit ćemo jedina lista koja nastupa sa županicom, profesoricom Ivom Rinčić”, najavio je kandidatkinju za prvu funkciju županije.

Poslovanje s veledrogerijama

Štimac je objasnio i kako je kao ravnatelj bolnice u Rijeci rješavao plaćanja veledrogerijama. “Mi smo lijekove plaćali na vrijeme, nismo nikada imali problema tijekom tih 5,5 godina da dođemo u stanje blokade. Činjenica je da možete trošiti koliko imate, da trebate jasno kontrolirati sve one koji troše. Trebate na pravilan način upozoravati liječnike koji isto tako moraju biti menadžeri kao i ravnatelj bolnice.”

“Ja sam na takav način postavio sustav, da su svi rukovoditelji kao menadžeri odgovarali za poslovanje svojih jedinica pojedinačno. Nikada nije bilo nedostataka. Liječnici mogu dobro rukovoditi sustavom, ali sasvim sigurno moraju biti educirani i za menadžment. To što ste dobar medicinski stručnjak, ne znači nužno da ćete dobro voditi bolnicu, ne znači niti da ćete dobro voditi kliniku”, zaključio je Davor Štimac.