Play ponuda

Vlasnik Velebitskog: Prodaja ide bolje nego ikad

shimmer fallback
9.10.2011.
13:12
Play ponuda

Karlo Starčević, vlasnik pivovare Ličanka iz Donjeg Pazarišta, u radovima je preko glave jer dograđuje svoju Ličanku, rodno mjesto Velebitskog i Kasačkog piva. Nova punionica osvanut će za mjesec dana, a uskoro bi trebao niknuti i pročišćivač voda. U sklopu pivovare gradi i apartmane za goste te nove, raskošno opremljene urede u kojima će imati i jacuzzi. Uređuje i svoje stanove koji se, dakako, nalaze u sklopu Ličanke.

Novinari Jutarnjeg lista odlučili su posjetiti Starčevića i porazgovarati s njim o nedavnim izjavama kojima je optužio rokere i alternativce da su krivi za pedofiliju i homoseksualizam.

Naime, prije nekoliko su tjedana tri udruge iz Velike Gorice - Pank protiv pedofilije, Hip-Hop underground VG. i G.A.S. - koje se kroz razne humanitarne akcije, koncerte, predstave i kulturne manifestacije zauzimaju za bolje uvjete života mladih u tom gradu, poslale molbu pivovari Ličanka za suradnju na festivalu ROCiNK.

Vlasnik pivovare Ličanka poslao im je vrlo neugodan odgovor na njihovu molbu.

''Moje pitanje je tko je počeo s pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. Da li Vi ovo nama podmećete ili stvarno ne znate da nije poželjno vuku ostaviti ovce na čuvanje? Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega. Mislim da sam Vam sve rekao. S poštovanjem. Karlo Starčević''.

Udruge mu prijete bojkotom Velebitskog

Odmah nakon što je u medijima objavljena vijest o cijelom slučaju, na Facebooku je osnovana grupa ''Say NO to Velebitsko'' koja je u vrlo kratkom vremenu okupila velik broj poklonika. Vlasnik Ličanke nakon toga se ispričao i rekao je kako je ''bio uzrujan'' dok je pisao spomenuti odgovor.

''Mi godišnje doniramo i sponzoriramo više od milijun kuna. Dnevno nas sponzorstvo traži 50 udruga. Raznoraznih! Ej, slušate li vi mene? Pedesetak! To je mjesečno više od 1500 poziva i mailova. Ovi bi ovo, oni ono, pa daj tamo, pa molim te daj ondje! Pa čovjek poludi! Išli smo ih provjeravati i shvatili da 80 posto tih koji nam šalju molbe za donaciju uopće nisu udruge. Nema ih ni u jednom registru! To je strašno'', rekao je.

Starčević je dodao i kako su ih neke udruge počele ''reketariti'', piše Jutarnji list.

''Prijetili su da ih moramo, pazite, moramo sponzorirati! Prijete da će nas zatvoriti, da će nas bojkotirati i napraviti lošu reklamu'', ispričao je ovaj poduzetnik iz Like te se ujedno pohvalio kako mu unatoč svemu prodaja piva ide bolje nego ikada.

Vezani članci:

arti-201110040734006 arti-201110040225006 arti-201110040655006

Play ponuda
Play ponuda